Gorenjska
945 ogledov

Obeta se nadgradnja sodelovanja

Mestna občina Kranj
Kranj je obiskala delegacija ameriškega mesta Colorado Springs.

Mestna občina Kranj in Colorado Springs sta lani sklenili sporazum o pobratenju. Sporazum sta predvsem podpisala zaradi priložnosti za sodelovanje na področju gospodarstva in športa. Kranjski župan Matjaž Rakovec se je tako v Ameriki že mudil lani, sedaj pa so obisk vrnili tudi Američani.

Poleg športne infrastrukture so si med tokratnim obiskom ogledali Kovačnico, kjer so jih s svojimi izdelki prepričali mladi kranjski podjetniki, srečali so se z ameriško veleposlanico, obiskali podjetja Goodyear, Iskraemeco in 3fs ter Gimnazijo Franceta Prešerna. Dijakinje in dijaki so namreč prejšnje leto sodelovali v programu Young Champion Ambassador, ki je bil prvi skupni projekt med Kranjem in Colorado Springsom, in tudi tokrat so jih kranjski srednješolci navdušili s predstavitvijo dosežkov.

Med tokratnim obiskom pa so nastale tudi nove ideje za povezovanje med mestoma. V bližnji prihodnosti se tako najverjetneje obeta nadgradnja sodelovanja in utrjevanje mednarodnih vezi s tem ameriškim mestom, v katerem je med drugim tudi sedež ameriškega olimpijskega in paraolimpijskega komiteja.

pobratenje, Mestna občina Kranj, Colorado Springs POVEZOVANJE Gorenjska Kranj se je pobratil s Colorado Springsom Colorado Springs POVEZOVANJE Gorenjska Kranj dobiva še ameriškega brata – Colorado Springs
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.