Gorenjska
426 ogledov

Pijani najstnik divjal brez vozniške

Merilnik hitrosti radar Andrej Leban Merilnik hitrosti
Kranjski policisti so imeli sinoči malo pred 23. uro v postopku 18-letnega voznika, ki je zagrešil številne prekrške.

Ugotovili so, da je v naselju, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro, zgoraj omenjeni najstnik vozil kar 109 kilometrov na uro. To hitrost je zabeležil radarski merilnik. Osemnajstletnik je bil pod vplivom alkohola 0,43  mg/l in je vozil brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu policisti avto zasegli.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prekoračene hitrost je mladenič dobil plačilni nalog v višini  1.800  evrov, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja pa je obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

"Gre za popolnoma neodgovorno in nedopustno ravnanje komaj 18-letnega voznika. Zahvala gre policistom, da so ga dobili pri prekršku in s tem preprečili  morebitno  kakršnokoli  hujše  dejanje,  ki  bi  lahko imelo za posledico tudi prometno nesrečo. Taka početja posameznikov negirajo vsakega slehernega  voznika ali voznico, ki je vzoren voznik in želi biti v prometu varen, prav tako pa ves trud in delo institucij, ki si prizadevamo za boljšo prometno varnost," so v sporočilu za javnost opozorili s Policijske uprave Kranj.

Avto so kranjski policisti sinoči zasegli tudi 42-letnemu vozniku, ker je z avtomobilom vlekel priklopno vozilo, čeprav ni bilo lahki priklopnik. Za vožnjo te skupine vozil ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije (BE). Z obdolžilnim predlogom ga bodo zato policisti predlagali pristojnemu okrajnemu sodišču.

Reševalci so imeli zelo delovno soboto

Včeraj, v soboto, 8. julija, so gorenjski policisti obravnavali prometne nesreče, v katerih so bili poškodovani: dva kolesarja, motorist in voznica avta. Ker so nesreče povzročili sami, zdaj policisti zoper njih vodijo prekrškovne postopke.

Kot navajajo v pregledu dogodkov s PU Kranj, je 53-letna kolesarka včeraj popoldne na območju Kranja zaradi prekratke varnostne razdalje s kolesom trčila v kolesarja pred sabo. Z reševalnim vozilom so povzročiteljico nesreče prepeljali v zdravstveno ustanovo. Enako so v zdravstveno ustanovo prepeljali 41-letnega kolesarja, ki je na območju Kranja malo čez polnoč pod vplivom alkohola (0,64 mg/l) vozil preblizu desnega roba vozišča in padel.

Hudo se je okoli 16. ure pri prehitevanju vozil poškodoval tuji 51-letni motorist: na cesti med Pokljuko in Zatrnikom je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo reševalno osebje, nato so ga prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Lažje se je včeraj malo pred 17. uro na cesti Nemški Rovt-Sorica poškodovala 27-letna voznica: z avtomobilom je zapeljala na drugo stran ceste in trčila v skale. Na kraju so bili tudi gasilci in zdravstveno osebje, z reševalnim avtom so tudi njo prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Pester večer sta imel sinoči na območju Kranja dva 18-letnika. Ker sta se pretepala, zdaj policisti zoper oba vodijo prekrškovni postopek, plačati pa bosta morala po 417,29 evra. Po podatkih policije nihče od njiju ni bil poškodovan.

Samovžig vozil v Trbojah

Danes, v nedeljo, 9. julija, malo pred 4. uro sta v Trbojah, občina Šenčur, na parkirišču pred stanovanjsko hišo zagorela dva avta. Šlo je za samovžig, vozili nista električni, so pojasnili s PU Kranj. Požar so pogasili gasilci PGD Trboje, PGD Šenčur in GARS Kranj, opravili so tudi pregled in meritve prisotnosti nevarnih plinov v stanovanjski hiši ter pregledali okolico s termovizijsko kamero. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • www 14:31 09.julij 2023.

    Ugasnjen avto se je sam uzgal? Spontani vzig?

  • Avatar Leon
    Leon 14:01 09.julij 2023.

    Danes, v nedeljo, 9. julija, malo pred 4. uro sta v Trbojah, občina Šenčur, na parkirišču pred stanovanjsko hišo zagorela dva avta. Šlo je za samovžig, vozili nista električni, so pojasnili s PU Kranj. Ne morem verjeti tako hitri odločitvi ...prikaži več policije . Tega niso možni niti v TV serijah .