Gorenjska
762 ogledov

Reševalci odpeljali oba voznika

Reševalno vozilo, rešilec, nujna vožnja, Škofja Loka M. Ha. Reševalno vozilo na nujni vožnji v Škofji Loki, fotografija je simbolična.
Danes zjutraj, bilo je malo pred 6. uro, se je na Laborah, na Ljubljanski cesti v Kranju, zgodila prometna nesreča, v kateri sta se poškodovala voznika.

Kot poročajo s Policijske uprave Kranj, je 29-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti z avtom trčil v avto drugega voznika. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ujetega voznika iz vozila in ga oskrbeli do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči Kranj. Pomagali so tudi pri prenosu poškodovanega, posuli razlite motorne tekočine, odklopili akumulator in počistili cestišče. Policisti navajajo, da so reševalci v zdravstveno ustanovo prepeljali oba voznika in da zoper povzročitelja vodijo prekrškovni postopek.

Poškodovani štirje kolesarji, dva huje

Na Gorenjskem so se včeraj, 5. julija, v prometnih nesrečah poškodovani trije kolesarji, v kolesarskem parku pa še en kolesar, navajajo v pregledu dogodkov s PU Kranj.

Na območju Škofje Loke je 61-letni kolesar okoli 13. ure vozil preblizu desnega roba, zapeljal na bankino in trčil v betonski zid. V zdravstveno ustanovo so poleg prej omenjenega okoli 17. ure odpeljali še kolesarja, prav tako lažje poškodovanega, v katerega je na prehodu za pešce trčil 39-letni voznik, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo.

Okoli 20. ure je na območju Radovljice še 52-letni voznik izsilil prednost kolesarju in trčil vanj. Hudo poškodovanega so odpeljali reševalci v zdravstveno ustanovo. Policisti v prvem in drugem primeru zoper povzročitelja vodijo prekrškovni postopek, v tretjem primeru pa zoper 52-letnika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Kranjskogorski policisti še zbirajo obvestila o vseh okoliščinah nesreče v kolesarskem parku. Včeraj okoli 13.40 je tam med skokom izgubil ravnotežje in padel preko krmila na pesek 20-letni kolesar. Hudo poškodovanemu je na kraju nudilo pomoč zdravstveno osebje, z reševalnim vozilom so ga prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Dve nesreči v gorah

V gorah sta se včeraj poškodovala dva moška: malo pred 11. uro se je odtrgala skala na Begunjščici in 42-letni plezalec, ki je kot prvi plezal v navezi v smeri Spominčica, je padel v globino do 15 metrov. Hudo poškodovanega je oskrbela ekipa helikopterske nujne pomoči z Brnika. Skupaj s helikopterjem Letalske policijske enote so oba plezalca rešili iz stene. Nepoškodovanega so prepeljali na Ljubelj, kjer so ga pričakali gorski reševalci GRS Tržič, hudo poškodovanega pa so odpeljali v UKC Ljubljana.

Pri sestopu po markirani poti od vrha ferate Hvadnik, občina Kranjska Gora, se je včeraj okoli 14.30 poškodoval 35-letni državljan Kanade. Na kraju so ga oskrbeli reševalci GRS Kranjska Gora, policisti pa so, kot so navedli, dogodek ustrezno zadokumentirali.

dezurni@styria-media.si


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.