Gorenjska
40319 ogledov

Lastnica srečala tatico svojega kolesa, sledil je ravs ...

Kolo kolesarjenje
Predrznica je naletela na zelo odločno lastnico kolesa.

S Policijske uprave Kranj poročajo, da so včeraj, v soboto, zaradi roparske tatvine v središču Kranja pridržali 33-letno žensko.

Kranjski policisti so v soboto nekaj čez 8. uro obravnavali 33-letno žensko, ki je v središču Kranja izvršila tatvino kolesa. Lastnica kolesa je čez čas opazila neznanko, ki se vozi z njenim kolesom. A se je na njeno zahtevo, da ji ga vrne, uprla in s silo zadržala kolo. Med prerivanjem je lastnica kolesa padla po tleh in se lahko telesno poškodovala. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, 33-letni ženski so odredili pridržanje, s kazensko ovadbo pa so jo danes privedli k preiskovalnemu sodniku.

V postopku so ugotovili, da je 33-letnica storila še več prometnih prekrškov in da je ukradeno kolo, ki so ga policisti že vrnili lastnici, vozila pod vplivom prepovedane droge. Za prekrške, ki jih je zagrešila, policisti vodijo prekrškovni postopek.

Dva vloma

Sinoči okoli 21.30 so kranjske policiste klicali na pomoč lastniki hiše, katerim so vlomili v hišo. Neznani storilec je v času odsotnosti lastnikov vstopil v objekt in si protipravno prilastil nakit v vrednosti nekaj tisoč evrov.

Že v soboto dopoldne so vlom v počitniški objekt obravnavali blejski policisti. Neznani storilec je vanj nasilno vstopil skozi vhodna vrata. Pregledal je notranjost in si protipravno prilastil bakrene kable in cevi, bojler ter vodovodne pipe. Podjetje je oškodoval za okoli 500 evrov.

Trije lažje poškodovani

V minulih 48 urah so policisti na Gorenjskem obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Na območju Kranja se je v trčenju v petek okoli 20. ure med mladoletnikom, ki je vozil e-skiro, in otrokom, ki je vozil kolo, poškodoval slednji. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost voznika  e-skiroja, zato ga bodo policisti z obdolžilnim predlogom predlagali okrajnemu sodišču.

Na območju Jesenic je včeraj okoli 12. ure 75-letna peška med hojo po cesti nenadoma spremenila smer in stopila pred mimo vozečega  kolesarja. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v zdravstveno ustanovo. Policisti proti povzročiteljici vodijo prekrškovni postopek.

Prekrškovni postopek vodijo radovljiški policisti tudi proti 76-letnemu vozniku, ki je v soboto malo čez 19. uro na cesti med Kamno Gorico in Kropo zapeljal z vozišča, trčil v varnostno ograjo in se pri tem lažje poškodoval.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Francs 20:33 09.maj 2023.

    Najbolje da jo pošljejo v kak moški zapor....Tam (se) bo lahko gonila brez kolesa ....Pa še morebitne lastnice je ne bodo opazile ....

  • Palson 05:23 08.maj 2023.

    BTW, precej šovinistično napisan članek...

  • Kmodri 17:16 07.maj 2023.

    Kranj, mesto južnih bratov!