Gorenjska
1160 ogledov

V kranjski občini bodo posneli stanje prometne infrastrukture

DARS Saša Despot
Na območju Mestne občine Kranj (MOK) bo predvidoma do 29. julija 2022 potekalo video snemanje kategoriziranih občinskih cest.

Posnetek stanja prometne infrastrukture v upravljanju MOK bo izveden v okviru evropskega projekta Elena mobility Slovenia, ki ga v višini 90 odstotkov sofinancira Evropska investicijska banka. Kranjska občina bo s tem pridobila osvežene podatkovne baze o cestah, prometni signalizaciji in druge cestne podatke ter s tem najnovejšo oceno poškodovanosti cest. Video snemanje bo izvajalo podjetje DFG CONSULTING. Vozilo, ki bo opravljalo snemanje, bo znamke Toyota RAV4 srebrne kovinske barve, na njem bo zapisano ime podjetja in dejavnost, torej snemanje cest.

 | Avtor:

Najprej bodo posneli vse kategorizirane ceste, nato še ceste s seznama nekategoriziranih cest. Na podlagi ustvarjenih videoposnetkov in panoramskih slik bodo evidentirali tudi prometno signalizacijo, po snemanju pa na podlagi zbranih podatkov ustvarili banko cestnih podatkov s preglednimi kartami.  V občinski upravi bodo na ta način uredili in osvežili podatkovne baze o cestah ter oceno poškodovanosti cest, kar bo v pomoč tudi pri pripravi prednostne liste investicij v cestno infrastrukturo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.