Gorenjska
1548 ogledov

Požar še ni pogašen, prebivalci naj ne odpirajo oken

požar v Škofji Loki Žurnal24
Gasilcem je uspelo omejiti požar, ki je izbruhnil v industrijski coni v Škofji Loki. Škoda bo precejšnja.

Škofjeloški gasilci so ob pomoči poklicnih in prostovoljnih gasilcev iz drugih občin uspeli omejiti požar, ki je izbruhnil v objektu industrijske cone v Škofji Loki. Gašenje sicer še poteka, tudi dim se še vedno vali. Zato v veljavi ostaja opozorilo prebivalcem, naj ne odpirajo oken. Prav tako naj se ne zadržujejo na območju intervencije.

Kot je za STA povedal poveljnik Gasilskega poveljstva Občine Škofja Loka Tomaž Ažbe, je na kraju požara, ki je izbruhnil malo pred 14. uro, prisotnih okoli 130 gasilcev z 22 vozili iz škofjeloške in sosednjih občin. "Požar smo omejili in je pod nadzorom," je zagotovil in dodal, da se še vedno izvaja aktivno gašenje, ki bo potekalo še kar nekaj časa.

Ažbe je povedal, da je zagorelo v nekdanji obrtni coni Gorenjske predilnice, požar pa se je po ostrešju kompleksa razširil na različna podjetja. Po prvih neuradnih podatkih naj bi najprej zagorelo v podjetju Bandag, ki se ukvarja s prodajo pnevmatik. Gorele pa niso le pnevmatike temveč, kot je pojasnil Ažbe, tudi drug material. V požaru ni bil nihče poškodovan, premoženjska škoda pa bo velika.

⚠️PONOVNO OPOZARJAMO - ZAPRITE OKNA! ‼️V industrijski coni Trata v Škofji Loki je prišlo do obsežnega požara. Vse okoliške prebivalce Gasilska enota Škofja Loka poziva, da zaprejo okna objektov in se območju ne približujejo. Občina Škofja Loka obenem vse okoliške prebivalke in prebivalce prosi, da se ne gibajo zunaj in se območju nikakor ne približujejo. Pustimo gasilkam in gasilcem možnost, da čim hitreje in čim bolj učinkovito opravijo svoje delo. Hvala!

Posted by Radio Sora on Friday, January 26, 2024

Vzrok požara bodo ugotavljali kriminalisti, ki bodo na požarišče lahko stopili, ko bo varno, predvidoma v soboto. Intervencija še vedno traja, zato velja poziv ljudem, naj ne hodijo na kraj in naj se ne zadržujejo v bližini, da bodo interventne službe nemoteno lahko opravljale svoje delo. Še vedno velja tudi opozorilo okoliškim prebivalcem, naj ne odpirajo oken, saj se z območja še vedno vali dim.

Kot je povedal poveljnik Civilne zaščite za Gorenjsko Klemen Šmid, se je aktivirala tudi državna mobilna enota z ekološkim laboratorijem, ki pa doslej ni ugotovila večjih odstopanj nevarnih snovi v zraku in vodi. Bo pa enota še naprej spremljala vse parametre.

Pri gašenju obsežnega požara so sodelovali kranjski poklicni gasilci in števila prostovoljna gasilska društva. Glede na navedbe Uprave RS za zaščito in reševanje, so to prostovoljna gasilska društva Trata, Gosteče, Škofja Loka, Stara Loka, Virmaše - Sv. Duh, Reteče - Gorenja vas, Železniki, Poljane, Godešič, Žabnica, Preska - Medvode, Bitnje, Kranj Primskovo, Goriče, Breg ob Savi, Cerklje, Kokrica, Predoslje, Suha, Podblica, Stražišče, Jošt, Trstenik, Golnik in Britof.

V sredo gorelo v Sv. Duhu

Na Škofjeloškem so se z večjim požarom soočili že v sredo, ko je okoli poldneva ob regionalni cesti Kranj-Škofja Loka v kraju Sv. Duh zagorel gospodarski objekt. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan, nastala pa je velika premoženjska škoda.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je po do sedaj zbranih obvestilih do sredinega požara prišlo v zgornjem delu gospodarskega objekta, kjer je v celoti pogorelo ostrešje, več bal sena in slame, pa tudi viličar in ostali predmeti. Vzrok požara še ni znan, kriminalisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah požara.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 19:48 26.januar 2024.

    evo pa palhko ugasnemo TEŠ za kakšen teden al dva, če hočemonašo bogo zeljo mal, k sebi spravit, ko se morala nadihat tolk dima. ampak zdej je mraz in zima, predlagam da se za 10 dni ustavi ves promet na ...prikaži več vseh cestah. samo peš. tisti tesle s tesli pa tud doma bit. ne bo TEŠ za vas dodatno kuru kolm