Gorenjska
1091 ogledov

Zastrupila sta se v kleti vodohrana

Novice: Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec Anže Petkovšek
Danes okoli 16. ure sta se naselju Grad, občina Cerklje na Gorenjskem, z ogljikovim monoksidom zastrupila dva delavca na gradbišču vodohrana.

Zastrupljena delavca so na kraju dogodka oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj in ju prepeljali v UKC Ljubljana.
Gasilci GARS Kranj so izvedli meritve prisotnosti nevarnih plinov, ki so pokazale bistveno povečano prisotnost ogljikovega monoksida (CO) v kletnih prostorih novogradnje, kjer sta delavca izvajala dela. Območje so v celoti zavarovali ter podtlačno prezračili vse prostore, so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Po podatkih policije življenji delavcev nista ogroženi. Kot navajajo iz PU Kranj, sta delavca v vodohranu opravljala vzdrževalna dela.

Gradnja vodohrana oziroma rekonstrukcija obstoječega vodohrana Grad sicer sodi v sklop projekta Oskrba s pitno vodo na območju Zgornje Save 1. Z naložbo, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in EU, bodo občine Cerklje na Gorenjskem, Komenda, Kranj, Šenčur in Vodice dobile kakovostno pitno vodo iz medobčinskega vodovodnega sistema Krvavec. Gradbena dela na projektu izvaja podjetje Gorenjska gradbena družba. Nadzor del opravlja podjetje Domplan. Z gradnjo so izvajalci začeli junija 2020, zaključili jo bodo v prvi polovici leta 2022.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.