Gorenjska
188 ogledov

Zgrabila oblačila in stekla iz trgovine

oblačila arhiv Žurnal24 Fotografija je simbolična.
S Policijske uprave Kranj danes poročajo o drzni tatici, ki so jo, potem ko je ukradla oblačila v trgovini v Radovljici, izsledili. Nedaleč proč, v kampu Šobec, pa je neznanec ukradel električno kolo.

V zvezi z drzno tatvino večje količine oblačil so policisti zapisali, da je ženska vstopila v trgovino v Radovljici, zgrabila večjo količino oblačil, stekla iz trgovine, se usedla v vozilo in se odpeljala. Policisti so izsledili vozilo, zasegli odtujena oblačila, zdaj pa zoper osumljeno vodijo predkazenski postopek.

Policisti pa zbirajo obvestila o tatvini kolesa oziroma za storilcem, ki je v kampu Šobec včeraj ukradel električno kolo znamke Cube, črne barve z rdečim napisom.

Gre že za drugo tovrstno krajo v petih dneh na Gorenjskem. V noči z 18. na 19. avgust je namreč eden ali več nepridipravov iz kampa (policisti ne razkrivajo imena kampa, navajajo le, da so se s krajo ukvarjali blejski policisti) odpeljal kar štiri električna kolesa, ki so bila priklenjena. Za vsako kolo je lastnika oškodoval do okoli tri tisoč evrov. Tudi za tem neznanim storilcem policisti zbirajo obvestila.

Niti pri pokopališču ni miru

V sklopu kriminalitete so gorenjski policisti včeraj obravnavali ponarejen bankovec za 20 evrov, ki so ga uslužbenci odkrili v bančni ustanovi v Radovljici pri štetju izkupička.

V Šenčurju je neznanec ukradel registrsko tablico z motornega kolesa, ki ga je oškodovanec parkiral na parkirnem prostoru pri pokopališču.

Na Planini v Mestni občini Kranj je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil in zvil zadnji brisalec stekla.

V Retečah pri Škofji Loki je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil in iz njega odtujil denar.

Kranjski policisti so včeraj občanu v Tenetišah zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zoper njega vodijo prekrškovni postopek.

Težki poletni dnevi tudi za hišne ljubljenčke

Med dogodki, ki jih s PU Kranj še izpostavljajo danes in so se zgodili v zadnjih 24 urah, so kar trije povezani s psi oziroma lastniki psov.

Tržiču so se spopadli trije psi, pri čemer je bil en pes poškodovan. Policisti so ugotovili, da nobeden od psov ni bil na povodcu, zato so lastnikoma izrekli globo.

V Kropi  je pes nenadoma pritekel do oškodovanca in ga ugriznil v nogo. Lastniku psa so policisti izrekli globo.

Na Jesenicah je pes, katerega lastnik je (še) neznan, stekel za voznikom skiroja in ga ugriznil za hlačnico. Voznik skiroja je zaradi tega padel in se lažje poškodoval.

Spet gorelo na deponiji sekancev

Policisti so obravnavali dva požara. V prvem se je v Podkorenu včeraj okoli 13.30 vnela posušena trava, pogorelo je približno 50 kvadratnih metrov podrastja. Požar so pogasili in prekopali požarišče gasilci PGD Podkoren in PGD Kranjska Gora. Materialna škoda ni nastala.

Je pa materialna škoda nastala na deponiji na Lužah v občini Šenčur, kjer je vnovič danes, 22. avgusta, okoli pol enih zjutraj prišlo do samovžiga sekancev.

Tuja krivda je izključena, požar so spet ponoči oziroma zgodnjih jutranjih urah gasili gasilci PGD Šenčur, PGD Luže in GARS Kranj. Kot smo že poročali, so se sekanci na tej isti deponiji sami vžgali že 17. avgusta in takrat je nastala večja materialna škoda.

dezurni@styria-media.si

 

požar, samovžig sekancev, Luže, občina Šenčur, gasilci, gašenje KRANJ Kranj V obsežnem požaru velika škoda

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.