Magazin
93 ogledov

Komu je podoben otrok?

Nezdrava prehrana med materino nosečnostjo bo otroku pozneje bolj dišala kot zdr Žurnal24 main
Ljudje so pogosto podobni svojim staršem ali celo starim staršem. Komu bo otrok podoben, odločajo različne genske kombinacije, pravijo strokovnjaki.

Ušesa kot Dumbo

Nekatere lastnosti podedujemo izključno do očeta in druge samo od mame. Velika ušesa se dedujejo po moški strani. Če je torej vaš oče imel velika ušesa, obstaja le malo možnosti, da vas bo zbadljivka slonček Dumbo, popolnoma obšla.

Kaj pa lasje

Za plešavost so "krive" mame, pravzaprav njen oče in bratje. Če ste moškega spola in če vaš stric nima las, lahko z gotovostjo trdite, da vas čaka podobna usoda. Če ima eden od staršev skodrane ali valovite lase, obstaja 99-odstotna verjetnost, da bo skodran tudi otrok, poroča srbski novičarski portal B92.

Ti si pa cel oče!

Sinovi so po navadi bolj podobni mamam, hčerke pa imajo enak odstotek možnosti, da bodo podobne ali mami ali očetu. Za velik nožni palec se lahko zahvalite izključno mami, pravijo genski strokovnjaki.

Nekatere lastnosti pa so dominantne ne glede na to, ali jih ima mama ali oče. Če ima torej eden od staršev močne in goste obrvi, bo otrok zagotovo imel enake. Tudi za beli pramen las, luknjico v bradi in velika ušesna mečica velja isto kot za goste obrvi.

Komentarjev 1