Slovenija
19 ogledov

Jesenice bi gostile košarko

Podmežakla (še?) nima obratovalnega dovoljenja. (Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Evropsko prvenstvo. Za pol milijona evrov bi prilagodili dvorano Podmežakla.

“Če bo vlada na današnji seji potrdila financiranje evropskega prvenstva v košarki leta 2013, je realna verjetnost, da se bo del tekmovanj oziroma ene predtekmovalne skupine odvijal na Jesenicah. Velika sreča je, da smo začeli obnavljati dvorano Podmežakla, saj nam to predstavlja veliko prednost, če bomo evropsko prvenstvo v košarki dobili v Slovenijo,” je včeraj povedal jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger.

Priložnost za Gorenjsko
Mencinger je dodal, da jih pri tem podpirata tudi košarkarska zveza in stroka: “V tem vidim veliko priložnost za zgornjo Gorenjsko, od Kranjske Gore do Bleda, predvsem s ponudbo bivalnih zmogljivosti za obiskovalce. Jesenice pa se ponašajo tudi z dobrimi prometnimi povezavami, predvsem cestno in železniško.”

Iz ledene v večnamensko
Občina Jesenice ima v proračunu že predvidena sredstva za dokončanje celovite prenove sedanje hokejske dvorane Podmežakla, ki bo imela po novem več kot pet tisoč sedežev.

“Dvorana bi tako postala večnamenska, zagotovo pa bi bila pripravljena do leta 2013. Predelava obstoječe hokejske dvorane v večnamensko z dodatnimi izvlečnimi tribunami do roba igralnih površin in prekritje ledu s parketom bi nas stala od 400 tisoč do pol milijona evrov, gradnje novih dvoran pa se bodo zagotovo vsi otepali. V teh gospodarskih razmerah ta tudi ne bi bila smiselna,” je sklenil jeseniški župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.