Šport > Nogomet
23 ogledov

Arsenal za Xhako zapravil 40 milijonov

 Granit Xhaka EPA
Angleški nogometni prvoligaš Arsenal se je tudi uradno okrepil s švicarskim reprezentantom Granitom Xhako.

Triindvajsetletni vezist Granit Xhaka, ki je nazadnje igral za Borussio Mönchengladbach, je Arsenal po poročanju nemških medijev stal več kot 40 milijonov evrov.

"Granit Xhaka je izvrsten igralec z izkušnjami iz Lige prvakov in nemške Bundeslige. Dolgo smo ga opazovali, zdaj pa je postal igralec, ki bo naši ekipi dodal kakovost," je dejal trener Arsenala Arsène Wenger.

Xhaka je za Borussio odigral 141 tekem od leta 2012, ko je prišel iz Basla. V zadnji sezoni je z Borussio osvojil četrto mesto v nemški ligi. Za Švico je zbral 41 nastopov, z njo bo nastopil tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji.

"Zelo sem ponosen, da sem prestopil k Arsenalu. Komaj čakam, da se preselim v London, da predstavljam ta poseben klub in da zaigram v angleški ligi. Potrudil se bom, da bomo z Arsenalom osvajali lovorike in osrečili navijače," je povedal Xhaka.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.