Šport > Nogomet
28 ogledov

Koga bo pripeljal Mourinho?

jose mourinho EPA
Portugalski strateg se je z rdečimi vragi dogovoril za triletno sodelovanje, za svoje potrebe pa bo temeljito prevetril igralski kader.

Portugalec José Mourinho bo z začetkom prihodnje sezone na klopi Manchester Uniteda zamenjal Louisa van Gaala, ki kljub številnim okrepitvam in zapravljenim milijonom ni izpolnil pričakovanj. Rdeči vragi so v dveh sezonah pod Nizozemčevim vodstvom osvojili le pokal FA, kar za uspehov vajene navijače ni bilo dovolj.

Mourinho goji drugačen slog nogometa kot Van Gaal, Portugalec ni obseden s prevladujočo posestjo žoge, na kateri je igro baziral Nizozemec. Popularni Mou bo tako temeljito posegel v igralski kader, španski časnik Marca pa je že razkril seznam potencialnih okrepitev Manchester Uniteda v poletnem prestopnem roku.

Na seznamu je kar 16 nogometašev. Med njimi so številni nekdanji varovanci Portugalca, ki je v preteklosti sedel na klopi Porta, Chelseaja, Interja in madridskega Reala. Med imeni, ki jih omenja Marca so tako tudi Zlatan Ibrahimović, Raphaël Varane, Álvaro Morata in Ezequiel Garay, ki so z Mourinhem že sodelovali.

Angleški mediji šestnajsterici dodajajo Nemanjo Matića, ki je bil pri Chelseaju eden od ljubljencev Mourinha, cena za srbskega defenzivnega vezista pa naj bi znašala okrog 30 milijonov evrov.

Zanimivo bo videti, s kakšno zasedbo se bo Manchester United podal v lov za svojim prvim državnim naslovom po letu 2013.

Potencialne okrepitve Man Utd (vir Marca):

Zlatan Ibrahimović, Marquinhos (oba PSG), James Rodríguez, Raphaël Varane (oba Real Madrid), Paul Pogba, Álvaro Morata, Alex Sandro (vsi Juventus), Thomas Müller (Bayern), John Stones (Everton), Pierre-Emerick Aubameyang (BVB), João Mário (Sporting Lizbona), Mauro Icardi (Inter), André Gomes (Valencia), Ezequiel Garay (Zenit), Sadio Mané (Southampton), N'Golo Kanté (Leicester City).

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.