Šport > Nogomet
12 ogledov

Pri Unitedu odpustili van Gaala

louis van gaal EPA
Manchester United je po koncu sezone, v kateri se klub z Old Trafforda ni uvrstil v ligo prvakov, predčasno odpustil nizozemskega trenerja Louisa van Gaala, poročajo otoški mediji.

Z odslovitvijo Louisa van Gaala se je sprostilo mesto glavnega trenerja, ki ga bo po napovedih in pričakovanjih zasedel portugalski strateg Jose Mourinho. Manchester United in 53-letni portugalski strateg, ki je vse od decembra in odhodu iz Chelseaja,brez zaposlitve, sta že prišla do načelnega dogovora o sodelovanju v novi sezoni, in to še pred sobotnim finalom pokala FA s Crystal Palaceom.

Nogometaši Uniteda so na sobotni finalni tekmi na londonskem Wembleyju po podaljšku premagali Londončane z 2:1. Za United je to bil prvi pokal FA po letu 2004 in skupno 12. Z osvojeno pokalno lovoriko se van Gaal poslavlja s trenerske klopi rdečih vragov, čeprav je imel z dvajsetkratnimi angleškimi prvaki pogodbo podpisano do konca prihodnje sezone. Manchester United bo, kot kaže, 64-letnemu Nizozemcu kot odškodnino za predčasno prekinitev pogodbe izplačal pet milijonov funtov.

Guardian in Sky Sports sta že v nedeljo napovedala, da bosta Manchester United in Mourinho pogodbo podpisala že ta teden. Sky Sports je prišel do podatka, da bo v Anglijo v torek iz Kitajske pripotoval Mourinhov agent Jorge Mendes, na podlagi česa bi bilo mogoče z vso gotovostjo napovedati, da bodo pogajanja prešla v sklepno fazo.

Portugalec naj bi s klubom podpisal pogodbo za tri sezone, vredno 77 milijonov evrov, s čimer bi postal najbolje plačani nogometni trener v zgodovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.