Šport > Košarka
4284 ogledov

Brutalno, kaj čaka Luko Dončića, a dobra novica za slovenske navijače

Luka Dončić Profimedia
Znano je nekaj podrobnosti, ki se tičejo Dallasovih morebitnih tekem drugega kroga končnice. Ritem tekem bo brutalen!

Medtem ko se Dallas Mavericks pod vodstvom našega Luke Dončića še naprej krčevito borijo z Los Angeles Clippers za napredovanje v drugi krog končnice, je že jasno, da zmagovalca tega para v konferenčnem polfinalu čakajo Oklahoma City Thunder, ki so v prvem krogu krogu končnice suvereno s 4:0 odpravili New Orleans Pelicans. A medtem ko najboljša ekipa rednega dela zahodne konference še čaka na svojega nasprotnika v drugem krogu končnice, je že jasno nekaj podrobnosti prihajajoče serije.

Ne glede na to, kdo iz para Clippers-Mavericks (Dallas vodi v zmagah s 3:2 in je le še zmago oddaljen od napredovanja) se bo uvrstil v naslednji krog, bo prva tekma serije na sporedu v noči na sredo (8.5.) ob 3.30 po srednjeevropskem času v Oklahoma Cityju, medtem ko točna ura drugega obračuna, ki ga bodo Thunder gostili v noči na petek (10.5.) še ni znana.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

A če se bodo Lukovi Mavericks uvrstili v naslednji krog, bo slovenske navijače zagotovo navdušil termin tretje tekme, saj bo slednja na sporedu v soboto (11.5.) ob 21.30 po srednjeevropskem času. Četrta tekma v Dallasu oziroma Los Angelesu bo nato na sporedu v noči na torek (14.5.), točna ura začetka tekme pa zaenkrat še ni določena. Prav tako niso določeni še termini morebitne pete, šeste in sedme tekme.

Naslednja tekma v seriji med Dallasom in Clippers, morebiti že zadnja, če bodo slavili Teksašani, bo v Dallasu v noči na soboto (4.5.) ob 3.30 po srednjeevropskem času. V primeru morebitne sedme tekme bo ta na sporedu v noči na ponedeljek (6.5.) ob drugi uri zjutraj po srednjeevropskem času.

Že zdaj je tako jasno, da igralce Dallas Mavericks v primeru napredovanja čaka naravnost brutalen ritem, saj bodo imeli v najboljšem primeru tri dni počiitka pred začetkom naslednje serije, prav lahko pa se zgodi, da bodo imeli vmes prosto vsega en dan, medtem ko Thunder počivajo že vse od torka, ko so ekspresno pometli s Pelicans. A morda ravno v tem leži prednost Dallasa, ki bo serijo proti OKC dočakal v ritmu tekem, medtem ko bi lahko Oklahomi, ki je bila v silovitem naletu devetih zaporednih zmag, daljša pavza celo škodila in jo vrgla iz ritma.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:34 03.maj 2024.

    Četrta tekma v Dallasu oziroma Los Angelesu bo nato na sporedu v noči na torek (14.5.),a kdo razume ta stavek???!!!

  • Ender3 15:36 03.maj 2024.

    Dost mamo Dončića postal je nepogrešljiv kot vegeta..

Sorodne novice