Šport
25 ogledov

Grda poškodba Mohoriča

Mohorič SP v kolesarstvu kolesarstvo cestna dirka Firence EPA
Današnja uvodna etapa kolesarske dirke po Katarju se ni srečno končala za enega od slovenske trojice v italijanski ekipi Lampre-Merida.

Matej Mohorič ni dobro začel svoje tekmovalne kariere pri Lampreju, saj je že končal z dirkanjem na dirki po Katarju. V 176 kilometrov dolgi etapi od Durkhana do Al Khor Cornicheja je padel in si zlomil komolec, so sporočili iz njegove ekipe.

Etapo je sicer zaznamoval močan veter, ki je povzročil razdelitev glavnine. V skupini zasledovalcev, v kateri je bil tudi Mohorič, je prišlo do padca, nekdanji svetovni prvak med mladinci in mlajšimi člani je bil povsem v ospredju, zato se tudi ni mogel izogniti poškodbam ob padcu. Slovenec je v družbi Lamprejevega zdravnika v bolnišnici v Dohi, kjer se odločajo o nadaljnjem zdravljenju, so še sporočili iz italijanske ekipe.

Zmage se je danes veselil Britanec Mark Cavandish (Dimension Data), najboljši Slovenec je bil Marko Kump iz Lampreja, ki je bil 17. in je dobil sprint zasledovalne skupine. Luka Pibernik, še en član Lampreja, je bil 107.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.