Šport
39 ogledov

"Gre za nujen ukrep, da ne pride do bankrota"

Enzo Smrekar Mediaspeed.net
Dušan Gorišek ni več predsednik zbora in odbora panoge za alpsko smučanje.

Odstavitev Goriška je na današnji izredni seji na predlog predsednika Smučarske zveze Slovenije Enza Smrekarja podprla večina članov zbora panoge. Smrekar je za razrešnico zdaj že nekdanjemu prvemu možu panoge prejel podporo 48 glasov, proti je bilo 35 glasov. Izredno zasedanje predstavnikov klubov na sedežu zveze je bilo po pričakovanjih zelo burno.

"Osebno mi je je žal, da prihaja do takšnih sej, v mojem načinu delovanja je to skrajni ukrep, ko nobeni drugi vzvodi niso bili uspešni. Gre za nujen ukrep, da celotne zveze, ne le ene panoge, ne bi pripeljal v stanje trajne nelikvidnosti, insolventnosti in celo bankrota," je pojasnil Smrekar.

"Imamo zelo velik problem, ker nimam sogovornika, da se nekaj, kar je bilo soglasno sprejeto na izvršilnem odboru uresniči ali pa vsaj pripravi alternativa ali pa pokaže vsaj dobra volja. Te pa ni bilo," je nadaljeval Smrekar in med ključnimi očitki oziroma spodrsljaji zdajšnjega vodje panoge omenil najprej neustrezen odziv na škandal povezan s primerom Vanesse Mae ter neodzivnost vodje panoge in alpskega odbora in zbora v zvezi z rebalansom delovanja smučarske zveze, ki se je znašla v težkem finančnem položaju.

"Dolgujemo na vse strani"

"Že na začetku smo imeli veliko dela, da ugotovimo dejansko finančno stanje, na koncu lahko ponovim, da ima celotna zveza 2,5 milijona evrov kreditov ter 700.000 evrov nelikvidnostnega primanjkljaja. Dolgujemo na vse strani, iz meseca v meseca se krpa, v trenutku, ko smo dobili številke je bila dolžnost poslovodstva, da nekaj naredi. V primeru, da ne naredimo nič, bi bila kazenska odgovornost vseh nas povsem jasna," je nadaljeval.

Nezaupnica Gorišku

Sklicatelj izredne seje panoge je na dnevni red uvrstil glasovanje o štirih vsebinskih sklepih, ključen pa je bil sklep, s katerim so izrekli nezaupnico predsedniku zbora in odbora za alpsko smučanju. S tem se je Gorišku izrekla nezaupnica in se ga je nemudoma razrešilo z mesta predsednika zbora in odbora panoge, na podlagi česar so prenehali tudi mandati vsem članom odbora panoge. Na seji niso izpeljali volitev novega predsednika, temveč so pooblastili izvršilni odbor, da imenuje začasno vodstvo panoge.

To bo po pričakovanjih sezono pripeljalo do konca v skladu s sila omejenim proračunom. Alpinci brez šampionke Tine Maze so namreč že v pripravljalnem obdobju zapravili več, kot bi lahko, do konca sezone pa je za delovanje tako moškega kot ženskega pogona ostalo na voljo le še 150.000 evrov. Večina navzočih na izrednem zasedanju panoge je hkrati predsednika zveze Smrekarja pooblastila za razpis volitev novega predsednika panoge. Imenovanje novega prvega moža bi panoga opravila po koncu sezone 2014/15, vendar pa še pred 31. majem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.