Magazin > VIP
33 ogledov

Gwyneth svojima otrokoma odreka hrano

Apple Martin Gwyneth Paltrow FameFlynet
Igralka Gwyneth Paltrow je očitno zelo stroga mama, saj je svojima otrokoma prepovedala uživanje testenin, kruha in riža.

Gwyneth, ki je že dlje časa obsedena z zdravo prehrano in redno telovadbo, je prepričana, da je bolje, če osemletna Apple in šestletni Moses ne jesta ogljikovih hidratov. Tudi če sta zato lačna. Zvezdnica takšen način prehranjevanja prakticira že leta, a čeprav takšen načrt dobro deluje na odraslem človeku, je za otroka lahko zelo škodljiv, pravi nutricionistka Jeannette Jackson. "Neumna je, če misli, da bo pomanjkanje ogljikovih hidratov poskrbelo, da bosta njena otroka bolj zdrava. Še vedno rasteta, njuni možgani se še vedno razvijajo. Če bo tako nadaljevala, bosta imela kasneje velike težave s koncentracijo."

Igralko na to opozarjajo tudi drugi, saj bi ji na vrata lahko potrkala socialna služba, ki nepravilno prehranjevanje oziroma odrekanje hrane obravnava kot zlorabo. "Poznam primere, ko so staršem že odvzveli otroke, ker jih niso pravilno prehranjevali. To se Gwyneth sicer ne bo zgodilo, saj je velika zvezda, a navadnemu smrtniku se to lahko zgodi," je za revijo The Sun dodala nutricionistka Amanda Ursell.

Stroga pravila

Zvezdnica je že pred časom dejala, da ima zelo stroga pravila glede prehrane; z možem Chrisom Martinom tako ne jesta niti kokošjih jajc niti mlečnih izdelkov. Ta pravila veljajo tudi za njuna otroka, čeprav je priznala, da včasih vsi čutijo malce lakote, ki pride s tem, ko telo odvajaš od ogljikovih hidratov.

S takšno dieto je začela po tem, ko jo je leta 2011 nenadoma prevzel strah, da umira. "Nekega popoldneva sem kar naenkrat začutila hudo bolečino v glavi, nisem mogla govoriti. Mislila sem, da bom omedlela! Ker nisem mogla dihati, sem mislila, da me je zadela kap," je povedala 40-letna igralka in dodala, da ji je zdravnik razložil, za kaj je šlo: "Bila je migrena in napad panike. Zdravnik mi je predpisal dieto, s katero sem morala v treh tednih svoje telo popolnoma očistiti vseh strupov."

Komentarjev 2
  • dd 13:32 14.marec 2013.

    So otroci alergični na gluten??

  • Mio Mondo 12:07 14.marec 2013.

    uboga otroka ki nista kriva da imata tako presneto glupo mat!