Šport > Moto športi
16 ogledov

Hamilton: Pokaži, da si vodja

Lewis Hamilton Sebastian Vettel EPA
Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton je prepričan, da je prišel trenutek, ko bo moral Sebastian Vettel pokazati svoje vodstvene sposobnosti in Red Bull potegniti iz krize, v kateri se je znašel na začetku sezone.

Red Bull se je po štirih letih popolne prevlade v letošnji sezoni spet znašel v vlogi zasledovalca. Aktualni konstruktorski prvak je trenutno na drugem mestu skupnega seštevka, vendar za vodilnim Mercedesom, ki je dobil vse štiri letošnje preizkušnje, zaostaja skoraj 100 točk. Tri točke manj od avstrijske ekipe ima Force India, še dve več pa zaostajajo rdeči iz Maranella, ki imajo pred prvo dirko na stari celini obilico svojih težav.

Dirkalnik RB10 ni kompatibilen s Sebastianom Vettlom, ki ga je na uvodnih štirih dirkah zasenčil Daniel Ricciardo. Aktualni svetovni prvak ima v skupnem seštevku devet točk prednosti pred moštvenem kolegom, kar je posledica Avstralčeve diskvalifikacije na dirki za VN Avstralije. Red Bull se je letos samo enkrat zavihtel na stopničke, in sicer na VN Malezije, kjer je tretje mesto osvojil Vettel.

Več na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.