Šport
25 ogledov

Hamilton: Rosberg mi ne more nič!

hamilton rosberg EPA
Lewis Hamilton je s tretjo zaporedno zmago ohranil realne možnosti za osvojitev četrtega naslova svetovnega prvaka.

O razpletu letošnje sezone elitnega dirkaškega športa bo odločala VN Abu Dabija, kjer se bosta 27. novembra za naslov svetovnega prvaka udarila Lewis Hamilton in Nico Rosberg.

Britanec je po treh zaporednih zmagah v ZDA, Mehiki in Braziliji zmanjšal zaostanek za moštvenim kolegom, ki z nabiranjem drugih mest stopica proti debitantskemu naslovu prvaku.

Rosberg, ki ima v skupnem seštevku 12 točk več od Hamiltona, se na zadnji dirki sezone bržkone ne bo spuščal v obračun z moštvenim kolegom, saj mu za naslov zadostuje že tretje mesto. Hamilton se zaveda, da sta škarje in platno v rokah Nemca, vendar kljub temu uživa v premagovanju moštvenega kolega. Britanec, ki bi se po številu naslovov svetovnega prvaka lahko izenačil z Alainom Prostom (4), je namreč prepričan, da mu Rosberg ni konkurenčen.

''Vesel sem, da sem jih vse premagal. Zadovoljen sem, da z enakim dirkalnikom premagujem Nica. On dirka po najboljših močeh, vendar mi ni mogel nič. Veseli me, da kot ekipa pišemo zgodovino in mehaniki so svoje delo opravili fantastično,''
je povedal trikratni prvak.

hamilton rosberg | Avtor: EPA EPA
''Nico počne, kar mora početi, in sicer brez težav končati vsako dirko. Jaz sem pred zadnjo dirko v nerodnem položaju. Tudi če dirkam tako kot zdaj, ne bo imelo velikega učinka, saj sem letos že toliko izgubil. Ne bom se predal, ker nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi,'' je dodal Hamilton.

Aktualni prvak se je na brazilskih tleh veselil 52. zmage na dirkah za veliko nagrado in na večni lestvici prehitel Prosta (51). Pred njim je samo še legendarni Michael Schumacher (91). ''Umirjeno sem vozil spredaj. Kadar dežuje, je to dobro zame. Pogoji so bili težki in vsi smo imeli težave z akvaplaningom, a to je bila ena lažjih dirk. Vse je bilo bolj ali manj neposredno,'' je razplet kaotične dirke komentiral Hamilton.

Komentarjev 1
  • mrki 12:00 14.november 2016.

    tale Hemi je mal prepotenten , Rosberg dela z glavo , Hemi pa brezglavo.