Šport > Moto športi
10 ogledov

Hamilton: To ni naša naloga

lewis hamilton EPA
Aktualni svetovni prvak je opozoril, da novi predlogi za sezono 2017 ne bodo prinesli rešitve iz krize, v kateri se je znašel elitni dirkaški šport.

Lewis Hamilton je v luči odprtega pisma, ki ga je na vodstvo tekmovanja naslovilo združenje dirkačev F1, spregovoril o prihodnosti dirkaškega športa, ki bo za sezono 2017 doživel nekaj korenitih sprememb. 

Vodilni delegati na čelu s šefom Berniejem Ecclestonom in Mednarodno avtomobilistično zvezo (FIA) pripravljajo pravilnik, ki bo dirkalnikom F1 omogočal več podlatka, s tem pa želijo zagotoviti, da bodo novi avtomobili tudi do pet sekund na krog hitrejši od svojih predhodnikov.

lewis hamilton | Avtor: EPA EPA
Glede na popolno prevlado Mercedesa, s katerim si je Hamilton privozil dva zaporedna naslova prvaka, je logično pričakovati, da Britancu nova pravila niso najbolj povšeči. Hitrejši dirkalniki še ne pomenijo zanimivejšega dogajanja na stezi, je poudaril 31-letnik.

''Osebno menim, da potrebujemo več mehanskega oprijema,'' je povedal Hamilton in dodal, da je potrebno poiskati drugačno razmerje med mehanskim in aerodinamičnim oprijemom. ''Tako se bomo lahko bolj približali dirkalnikom pred nami in jih prehiteli.''

Prepričan je, da surova hitrost dirkalnika ne bo pripomogla k boljšemu šovu na dirkališču. ''Dajte nam pet sekund na krog po zaslugi aerodinamike in nič se ne bo spremenilo. Samo dirkali bomo hitreje. To govorim kot nekdo, ki ima rad ta šport in dirkanje. Nimam vseh odgovorov, vem pa, da spremembe ne bodo prinesle boljšega dirkanja,'' je povedal svetovni prvak.

Hamilton prav tako meni, da bi se morali dirkači umakniti iz odločanja o pravilniku F1. ''Veliko se govori o pravilih in o tem, ali bi morali biti dirkači bolj vpleteni v sprejemanje odločitev. Ni naša naloga, da skrbimo za predloge, v vsakem primeru pa imamo različna mnenja,'' je sklenil dirkač Mercedesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.