Šport > Nogomet
19 ogledov

Handanović in Icardi na udaru

samir handanović inter EPA
Slovenski vratar Samir Handanović je bil največji osmoljenec ligaške tekme med Interjem in Cagliarijem. V nemilosti se je iz drugačnih razlogov znašel tudi kapetan Mauro Icardi.

Milanski nogometni velikan je v osmem krogu italijanske Serie A zapravil zmago proti Cagliariju (1:2) in se po tretjem porazu v sezoni nahaja šele na 11. mestu prvenstvene lestvice.

Velik del odgovornosti za poraz gre Samirju Handanoviću, ki je nerodno posredoval po kotu gostujoče ekipe, nato pa žogo še potisnil v svojo mrežo. Nekdanji slovenski reprezentant si je veliko napako, po kateri je Cagliari povedel, privoščil v 85. minuti in Interju je zmanjkalo časa, da bi do konca tekme prišel do izenačujočega zadetka.

''Ko smo enkrat povedli, smo prenehali igrati nogomet,'' se je v pogovoru za klubsko spletno stran jezil trener Frank de Boer. ''To naj bi bil najlažji del tekme, v katerem naj bi izkoriščali več prostora. Namesto tega smo izgubili. V prvem polčasu smo igrali dobro, vendar bi morali bolje izkoristiti prostor v nasprotnikovem kazenskem prostoru. Prvih 70 minut nismo imeli težav. Čeprav si nismo ustvarili priložnosti, smo imeli 20 predložkov,'' je dodal nizozemski strateg.

Inter je povedel v 55. minuti tekme z golom Joaa Maria, gostje pa so izenačili v 71. minuti po strelu Federica Melchiorrija. Pet minut pred iztekom rednega dela tekme si je napako privoščil slovenski vratar. ''Tega poraza nisem pričakoval, ker se je zgodil tako nenadoma,'' je pristavil de Boer.

Inter je na osmih ligaški tekmah zabeležil tri zmage, tri poraze in dva remija. Čeprav se nahaja šele na 11. mestu italijanske lestvice, ga od petega Lazia ločijo le tri točke.

Ultrasi izžvižgali kapetana

Poleg Handanovića pa se je v nemilosti Interjevih navijačev znašel tudi kapetan Mauro Icardi. Razlog za jezo naj ne bi bila le nedeljska tekma - Argentinec je zgrešil enajstmetrovko ter zapravil tudi lepo priložnost iz bližine - temveč zlasti njegove trditve v avtobiografiji z naslovom Sempre avanti oziroma Vedno naprej.

Argentinski napadalec je v knjigi podal svoje videnje incidenta iz lanskega februarja, ko se je zapletel v prepir z navijači po porazu s Sassuolom. Icardi je zapisal, da je bil ob podpori nekaj argentinskih prijateljev pripravljen na pretep z njimi. Ansa je poročala, da je Icardija pred domom pričakalo okrog 30 jeznih navijačev, ki so razvili plakat, na katerem so ga izzivali in mu grozili zaradi zapisa.

Že pred tem so navijači na stadionu Giuseppe Meazza razvili transparent z žaljivkami, uperjenimi v Icardija, ob tem pa so pozivali klubsko vodstvo, naj mu odvzame kapetanski trak.

Športni direktor kluba Piero Ausilio je dejal, da se bo klub glede zapisov 23-letnika v knjigi resno pogovoril danes na sestanku. Trener Interja podpira Icardija: "Ponavadi je povsem običajen, miren in na igro osredotočen nogometaš."

Icardi: Nikogar nisem želel užaliti

''Razočaran sem, Razočaran zaradi kaosa, ki je nastal. Podal sem svoj pogled na incident. Nikogar nisem želel užaliti. Kapetanski trak pomeni uresničitev mojih otroških sanj. Vedno, ko dosežem gol, si najprej želim vašega objema, ker imam rad Inter. Upam, da razumete, kaj mi pomenite in koliko vas spoštujem. Prosim vas le to, da podprete Inter, saj vas jaz in igralci potrebujemo,'' se je na očitke navijačev odzval Icardi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.