Magazin > Film & Glasba & TV
299 ogledov

Hčerka Barbre Drnač kuha na Novi Zelandiji

Tereza  Poljanič POP-TV-2
Tereza Poljanič v Aucklandu snema svojo kuharsko oddajo Zdravo, Tereza! z okusnimi, zdravimi in preprostimi recepti, ki jo bomo jeseni predvajali na POP TV.

Tereza Poljanič, hčerka novinarke Barbre Drnač, je strokovnjakinja za zdravo prehrano, certificirana presno veganska kuharica, ki je diplomirala v Los Angelesu, v šoli Matthew Kenney Culinary Chef, in avtorica bloga Teresamisu.

Pred dobrim letom je prodala svoje čevlje z visokimi petami, spakirala ponve in pekače, objela prijatelje in si kupila enosmerno karto za Novo Zelandijo. Tam sedaj snema svojo kuharsko oddajo Zdravo, Tereza!, ki jo bodo jeseni predvajali na POP TV.

Na vprašanje, ali je presnojedka, veganka ali vegetarijanka, odgovarja: "Sem oseba, ki jé! Moja hrana je strastna in slastna, hranljiva in domišlijska, vedno zdrava, brez pretiranega napora ali stresa. Sem človek, ki nikoli ne šteje kalorij, saj s tem, ko si sestavim jedilnik polnovrednih živil, postavim svoje telo v odlično ravnovesje!"

Njena filozofija je preprosta – njen jedilnik je vedno sestavljen iz polnovrednih, svežih sezonskih sestavin, ki v telesu zbudijo pozitivno energijo in pričarajo nasmeh na obraz. Kuhinja je zanjo igralnica, v kateri lahko preživi dan in noč. Je najsrečnejše dekle, ko lahko ustvarja okusne zdrave jedi in jih deli z ostalimi. Pokazala vam bo, kako ostati na zdravi prehranski poti, ne glede kako stresno in zasedeno je vaše življenje.

Oddaja pa ni le kuharska, je potovanje skozi Novo Zelandijo in njeno kulinarično kulturo, ki je v mnogih pogledih zelo podobna slovenski.

Komentarjev 3
  • blueone 00:30 20.julij 2015.

    vauuu ful dobr...not...visoke petke...če v modi ni denarja...gremo pa med kuharje ane...

  • dragec 10:09 18.julij 2015.

    Super kuharica (verjetno samo za hitro hrano). Ali kako je dober "bosanski lonec",a ne Mujo?

  • h3o 09:50 18.julij 2015.

    ja, vedno se je treba najesti do sitega, my ass. če si sit is zadovoljen. Dobro si je pogledati kalorično vrednost jedi, ter, kaj telo dejansko potrebuje. Npr. mi ljudje ne moremo v telesu izdelovati vitamina C, zato gamoramo še ...prikaži več posebej jesti. Je pa prehrana čista kemija in biologija. Dejstvo je, da je še kako potrebno gledati kalorije, sestavo hrane itd! je razlika med čololado, ki ima na 100g 800kCa ali pa 100 g solate, ki ima npr 20 kCa. Dejansko telo potrebuje izredno malo hrane na dan, tako da merilo ''sitosti'' ni ravno zanesljivo. Najpomembneje je, če se hraniš tako, da si zdrav ter da si suh. To pa je umetnost