Šport > Nogomet
27 ogledov

Higuain novi član Juventusa

Higuain AS Roma Napoli Coppa Italia italijanski pokal polfinale EPA
Argentinski napadalec Gonzalo Higuain je novi član torinskega Juventusa, poroča Sky Italia.

Prihod zdaj že nekdanjega nogometaša Napolija bodo Torinčani uradno potrdili še danes. Osemindvajsetletni argentinski reprezentant je z italijanskim prvakom podpisal štiriletno pogodbo, po kateri bo dobival 7,5 milijona evrov na leto.

Gonzalo Higuain je zdravniške preglede prestal že v petek, potem ko je Juventus pristal na plačilo odkupne klavzule. Ta je znašala 90 milijonov evrov, kar pomeni rekordni prestop za Italijo. Argentinec je peta okrepitev Juventusa v poletnem prestopnem roku, pred njim so prišli še Miralem Pjanić, Dani Alves, Mehdi Benatia in Marko Pjaca.

Higuain, za katerega so se zanimali tudi pri Arsenalu in madridskem Atleticu, se je Napoliju pridružil leta 2013 iz madridskega Reala. Z Napolijem je imel še dvoletno pogodbo. V sezoni 2015/16 je bil s 36 zadetki najboljši strelec lige v elitni italijanski ligi, na skupno 146 tekmah za Napoli pa je dosegel 91 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.