Šport
19 ogledov

Hirscher na drugem planetu

Marcel Hirscher EPA
Avstrijec Marcel Hirscher je prepričljivo zmagal na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v nemškem v Garmisch-Partenkirchnu.

Nemec Felix Neureuther je na drugem mestu zaostal kar 3,38 sekunde, tretji pa je bil Avstrijec Benjamin Raich (+3,44). Edini slovenski predstavnik Žan Kranjec je bil 28. (+6,04).

Hirscher je na veleslalomih za svetovni pokal zmagal s tretjo najvišjo razliko v zgodovini. Prepričljivo je vodil že po prvi vožnji, Raich je na drugem mestu zaostajal že za skoraj dve sekundi (+1,99), tretji pa je bil Francoz Alexis Pinturault (+2,15). V drugi vožnji se je s petega mesta na drugo zavihtel Neureuther, Raich pa je na stopničke stopil dan po 37. rojstnem dnevu.

Hirscher je z najboljšima časoma obeh voženj spomnil na dominacijo nekdanjega Elanovega smučarja Šveda Ingemarja Stenmarka. Šved je v sezoni 1978/79 v veleslalomu za 4,06 sekunde premagal slovensko legendo Bojana Križaja. Tudi druga najvišja veleslalomska razlika je ostala v lasti Stenmarka, ki je za 3,73 sekunden 7. januarja 1979 v Courchevelu prehitel Švicarja Petra Luescherja. Hirscher je dan pred svojim šestindvajsetim rojstnim dnevom zabeležil trideseto zmago v pokalu, od tega jih je 14 dosegel v veleslalomu, 15 v slalomu, eno pa v paralelnih disciplinah.

S pretežk nahrbtnikom

Štirinajsti izid finala je zabeležil Kranjec s sekundo in pol zaostanka in je tretjič v sezoni ter prvič letos osvojil točke za svetovni pokal. "Zadovoljen sem, da smo bili končno spet zraven v finalu. Izhodišče ni imel slabo in pričakoval sem, da se bo sprostil, da bo bolj napadel, a enostavno ni neke forme, ni sproščenosti, tako da v drugo ni bilo nekega presežka. Malo je grenkega priokusa, ker bi moral takšne priložnosti bolje izkoriščati, je pa res da se mu takšne stvari dogajajo že celo sezono. Mogoče si je nadel malo pretežak nahrbtnik tako da je v stanju, za katerega tudi sam ne ve, zakaj se ne more sprostiti oziroma napadati ali pa pokazati vožnje, ki jih je kazal na treningu. Njemu so dolge in težke proge sicer pisane na kožo, z zadnjim delom je opravil po zaslugi kondicije, a bi lahko naredil več. Seveda pa ga moram pohvaliti, da je bil v finalu," je nastop Kranjca ocenil slovenski trener tehničnih disciplin Mitja Kunc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.