Svet
136 ogledov

Hiša sredi avtoceste

Hiša sredi ceste
1/3
Reuters
Ker je bila ponujena odškodnina za stanovanje premajhna, je zakonski par ostal v hiši, ki jo sedaj obkroža avtocesta.

Hišo v Wenlingu, v kitajski provinci Zhejiang, ki je starejši kitajski par ni želel zapustiti, je doletela nenavadna usoda. Ker se zakonca Baogen nista želela preseliti, so cesto zgradili okoli hiše.

Oblasti so gradnjo ceste načrtovale ravno na trasi, na kateri stoji hiša. Ker se zakonca s ponujeno odškodnino za stanovanje nista strinjala, sta ostala v hiši. Po njunem mnenju odškodnina ni bila dovolj visoka, da bi pokrila stroške selitve. Tako ju sedaj obkroža avtocesta.

Gre za večstanovanjsko hišo, iz katere so se izselili vsi sosedje para, ki v njej ostaja. Da bi bila v hiši varnejša, gradbinci niso porušili niti ostalih stanovanj.

Komentarjev 2
  • reider 19:07 23.november 2012.

    Razumem ljudi,ki so navezani na svoj kraj in svoje posestvo,tudi jaz,a vsekakor neka zdrava pamet lastnikov mora biti.Razumem pa problem,če je odškodnina premajhna-le kako si naj urediš svoje novo gnezdece,če dobiš premalo.No koliko je dovolj pa odloča sodišče. naj jim zaupamo?

  • Stolp 17:25 23.november 2012.

    Tole gre za lepo propagando partije, češ kako smo demokratični. Poslikakli so in poslali v svet. Čez teden, dva je ne bo več. To bi še v vsaki zahodni državi rušili. V Avstriji ko začrtajo traso ceste ali avtoceste so ...prikaži več avtomatično vsi lastniki na njej razlaščeni. Potem se samo še preklajo okoli višine odškodnine na sodiščih, ampak objekti se pa porušijo in gradnja se začne. Samo v Sloveniji lahko izsiljujejo...