Šport
51 ogledov

Hokejski tabor bratov Hiti

1/53
Žurnal24 main
Prvih 14 julijskih dni je na Bledu zaznamoval drugi mednarodni hokejski kamp bratov Hiti. Glavna pobudnika Rudi in Gorazd Hiti sta skušala približati hokej več kot 290 otrokom iz šestih evropskih držav.

Sredina avgusta bo spet športno obarvana. V dneh med 19. in 21. avgustom 2010 se bo na Bledu odvijala že 18. poletna hokejska liga Rudija Hitija. Udeležila se ga bodo štiri moštva: Acroni Jesenice, Tilia Olimpija, VSV Villach ter Budapest Stars. Najbolj vroče bo 20. avgusta – takrat bomo prvič v novi sezoni priča večnemu derbiju med Jesenicami in Olimpijo. 

Za nekatere je bil to poletni trening, za druge uvod na športno pot, vsekakor pa prijetna popestritev vročih poletnih dni. Skupaj z bratoma Hiti so se na ledu mudili tudi bivši igralec NHL Ron Flockhart ter nekatere druge slovenske hokejske zvezde. Poseben pečat kampu je dodal Primož Triplat, trener nordijskih kombinatorcev, ki je v blejski osnovni šoli otroke učil osnov akrobatike, na grajskem kopališču pa skokov v vodo. OGLEJTE SI OBSEŽNO GALERIJO Z BLEJSKEGA HOKEJSKEGA TABORA.

Poleg trenerjev je bilo aktivnih več kot 15 domačinov, njihova naloga je bila spremljanje in animacija otrok med posameznimi aktivnostmi. Poleg treningov, so otroci uživali tudi v vožnji z vlakcem okoli jezera, ob kopanju v grajskem kopališču, ob obisku blejskega gradu in vožnji na poletnem sankališču na Straži. Otroci teh 14 dni niso preživeli samo v duhu hokeja, naučili so se tudi reda in discipline, ki jim bosta koristila v nadaljnjem življenju. Stkale so se nove prijateljske vezi, ki jih druži predvsem ljubezen do hokeja.

Tabor je bil uspešen od prvega do zadnjega dne – strokovnjaki s hokejskega področja ter obilo dobre volje vseh ostalih akterjev ob izvedbi ga z lahkoto postavljajo ob bok najboljšim kampom takšnega formata v evropskem merilu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.