Šport
15 ogledov

Horner poziva k izenačenemu dirkanju

red bull christian horner EPA
Šef Red Bulla je v skrbeh, da bo premoč Mercedesove pogonske enote navijače odvrnila od ogledov dirk formule ena.

Mercedes po dominantni predstavi v letu 2014 tudi pred začetkom letošnje sezone velja za prvega favorita med poznavalci formule ena, med katere sodi tudi šef Red Bulla Christian Horner. Avstrijska ekipa se nadeja, da je Renaultu uspelo prepoloviti zaostanek za srebrnima puščicama, obenem pa se zavedajo, da je Mercedes še vedno v svoji ligi.

Horner je eden najglasnejših zagovornikov sprememb pravilnika, ki bi sprostile omejitve pri razvoju motorja in omogočile bolj izenačeno startno vrsto. ''Pomembno je, da smo deležni dobrega dirkanja in bolj kot bodo ekipe izenačene med seboj, bolj bo napeto. To navijači najbolj cenijo. V tem trenutku je pogonski sklop tisti, ki naredi največjo razliko,'' je povedal Horner.

''Razliko med najboljšimi in najslabšimi je potrebno zmanjšati, kar bo avtomatično pomenilo bolj izenačeno dirkanje,'' je dodal šef Red Bulla, ki bo v prihajajoči sezoni stavil na Daniela Ricciarda in Danila Kvjata.

''Pomembno je, da omejimo stroške, tako da bodo vse ekipe postali delujoči kolektivi. Cena pogonskega sklopa je nekaj, čemur bi se morali čim hitreje posvetiti. O tem se veliko govori, a kot po navadi, se pogovarjamo brez konkretnih zaključkov. Najpomembneje je, da rešimo težave s ceno pogonskih enot, ne samo z vidika kupca, temveč tudi z vidika proizvajalca,'' je zaključil Britanec.

Nekateri navijači so na družabnih omrežjih Hornerja označili za hinavca, saj se med štiriletno prevlado Red Bulla nikoli ni obremenjeval s tem, kakšne so razlike med njegovo in vsemi ostalimi ekipami na startni vrsti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.