Svet
102 ogledov

Velike investicije na hrvaški obali

Gradbišče v Rabacu Hrvaško ministrstvo za turizem
Letos bodo na hrvaški obali vložili 800 milijonov evrov v izgradnjo novih in obnovo starih hotelov, ki bodo imeli štiri ali pet zvezdic. Gradbišše enega od največjih novih takšnih velikih turističnih objektov se gradi v Rabcu.

Hrvati pričakujejo, da bo letos v dopolnitev njihove turistične ponudbe vloženih 800 milijonov evrov, do konca leta 2020 pa naj bi investitorji v izgradnjo hotelskih objektov vložili več kot 14 milijard evrov.

Gradbišče v Rabcu

Hrvaški Dnevnik poroča, da bodo v turistični kompleks v znanem letovišču Rabac v Istri investirali okoli 76 milijonov evrov. To je največji nov turistični projekt na Hrvaškem, na katerem bo po poročanju portala zaposlenih 650 delavcev. 

PREBERITE ŠE: 

Drugo veliko gradbišče je Riviera Crikvenica, kjer poleg hotelov urejajo ulice in trge. 
"Investicija bo znašala prek šestdeset milijonov kun (cca osem milijonov evrov)," je za Dnevnik 
povedal Crikveniški župan Damir Rukavina. Nove investicije bodo tudi na območju obmorskega 
letovišča Selce južno od Crikvenice. 

Obnavljajo v Opatiji

Poleg gradnje novih, poteka tudi obnova obstoječih hotelom, med drugim v Opatiji. "Obnavlja se 
osemdeset sob v hotelu s petimi zvezdicami," je povedal Ivan Sarajlić, ki skrbi za marketing ene od hotelirskih družb v Opatiji. "Poleg sobe, se ureja prostor recepcije, lobi bar in restavracija. 
Vrednost celotne investicije je okoli 34 milijonov kun (3,5 milijona evrov)."

Gradbišče v Rabacu | Avtor: Hrvaško ministrstvo za turizem Hrvaško ministrstvo za turizem

Predsednik uprave hotelske družbe v Crikvenici Dino Manestar pa je povedal, da ne vlagajo le v 
zgradbe, temveč tudi v izobraževanje in specializacijo turističnih delavcev. "K nam prihajajo vse 
bolj zahtevni gosti," je poudaril za hrvaški portal, "zaradi česar je potrebno vlagati v ljudi oz. njihove veščine in znanje, zato okoli en odstotek prihodkov vlagamo v izobraževanje in nove zaposlitve."

Hrvati si sicer obetajo nove dobre turistične sezone in upajo, da bodo z novo ponudbo razširili v pred in posezono.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • cogocogo 15:12 15.februar 2017.

    tako kot ti

  • cogocogo 15:11 15.februar 2017.

    no drugi tir je za potreben zal bi moral biti zgrajen ze pred 20 leti ,,je pa tista elektrarna ziva zguba saj mnam ze kaze da bomo uporabniki placali se to izgubo ,,tu je bila velika kraja in se zgubo ...prikaži veče zgubo prinasa ta cudna zadeva ,,

  • cogocogo 15:09 15.februar 2017.

    koliko pa bo hrvaski lastnik vlozil v portoroski hotel metropol ,,do seda so samo odpuscali in uvazali srbske studente da so jih izkoriscali domorodci so pa na zavodu ko bodo izcrpali ta kotel bo se ena razvalina vec v portorozu ...prikaži večtorozu no tudi nasi lastniki niso dosti boljsi hoteli bernardin so ze kot pravo smetisce ,,tista pot ki povezuje te stavbe je ze kot najslabsi kolovoz ,,res beda kaj je privatnik naredil iz teh hotelov se kantice barve ne premorejo ,,da ne recem v kaksnem stanju je marina ,,nekoc najlepsa marina jadrana je danes sramota da sploh obstaja ,,lakomniki so jo popolnoma izcrpali in izropali ,,vse stavbno pohistvo razpada zelenice kot v puscavi pomoli zanemarjeni edino cene privezov se visajo ,,,kaj je nastalo iz portoroza v zadnjih 25 letih je res unicevanje obalnega turizma ze bavcar je naredil dovolj skode sedaj pa to prodajamo se slabsim skrbnikom ,,