Šport > Nogomet
19 ogledov

Ibrahimović bo tožil trenerja

zlatan ibrahimović EPA
Agent Zlatana Ibrahimovića je napovedal tožbo proti nekdanjemu atletskemu trenerju, ki švedskemu napadalcu očita jemanje prepovedanih poživil.

Ulf Karlsson, nekdanji atletski trener švedske reprezentance med letoma 2001 in 2004, je na nedavni tiskovni konferenci šokiral z izjavo, da si je Zlatan Ibrahimović v času igranja za Juventus pomagal z dopingom.

Napadalec Paris Saint-Germaina, ki ob koncu letošnje sezone zapušča francosko prestolnico, se je aktualnemu italijanskemu prvaku pridružil leta 2004 in dve leti kasneje prestopil k milanskemu Interju. V tem času naj bi pridobil ogromno mišične mase, kar je po mnenju nekdanjega trenerja nedvomno posledica uporabe prepovedanih poživil.

''Zlatan je dobil deset kilogramov mišic v pol leta pri Juventusu. To je nemogoče v tako kratkem času. V istem obdobju jih je Albin Ekdal pridobil osem,'' je povedal Karlsson, a dodal, da nima neposrednega dokaza o domnevnih dopinških prekrških švedskega superzvezdnika.

Ob tem ni pozabil omeniti, da je imel Juventus v svojih vrstah zdravnika, ki je zaradi dopinga moral celo v zapor.

V taboru švedskega napadalca tovrstna namigovanja odločno zanikajo. Agent Mino Raiola je napovedal, da bodo proti nekdanjemu atletskemu trenerju uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva.

zlatan ibrahimović | Avtor: EPA EPA
''Tožili ga bomo. Nisem strokovnjak za švedsko pravo, vendar imamo švedskega odvetnika. Vedno se bodo našli ljudje, ki pljuvajo po drugih. Morda je bivši športnik, ki mu ni uspelo. Morda je ljubosumen,'' je za švedski časopis Expressen dejal Raiola.

Agent je še zatrdil, da je bil Ibrahimović tekom kariere pogosto podvržen dopinškim kontrolam. V času, ko je branil barve Juventusa, naj bi prestal od 15 do 20 pregledov. ''Dopinški škandal pri Juventusu je bil že končan, ko se je Zlatan pridružil ekipi. Kontrole so bile zelo pogoste. To je smešno. Dokažemo lahko, da obtožbe ne držijo. Vsak klub, za katerega je igral Zlatan, ve, da ne jemlje niti aspirina,'' je dodal Raiola.

Ibrahimović se z obtožbami ne obremenjuje. ''Pogovarjal sem se z njim. Miren je. Bolj ga je sram, da je zgrešil enajstmetrovko proti Manchester Cityju. Pravi, da odziv na takšne obtožbe ni njegova naloga,'' je sklenil Raiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.