Šport > Nogomet
16 ogledov

"Zlatan se je dopingiral"

zlatan ibrahimović EPA
Švedski atletski trener je izrekel nekaj hudih obtožb na račun največjega nogometnega zvezdnika v državi.

Nekdanji švedski atletski trener Ulf Karlsson je prepričan, da je Zlatan za časa igranja pri Juventusu jemal nedpvpljena sredstva. Poleg največjega švedskega nogometnega zvezdnika naj bi doping uporabljal tudi njegov rojak in takratni soigralec Albin Ekdal.

"Za razliko od ostalih nogometašev, jima ni bilo potrebno opravljati testov. Zlatan je dobil deset kilogramov mišic v pol leta pri Juventusu. To je nemogoče v tako kratkem času. V istem obdobju jih je Albin Ekdal pridobil osem. Imeli so zdravnika, ki je bil pred tem že suspendiran za 22 mesecev. Prepričan sem, da sta jemala nedovoljena poživila," je za švedski Sport Bladet izjavil Karlsson.

"Izreči nekaj takšnega brez dokazov je zelo presenetljivo. Ne želimo ugibati, zakaj je Karlsson izrekel te reči, a zvenijo kot popolni absurd," so se odzvali pri švedski nogometni zvezi.

"Ta človek (Karlsson) je naredil veliko napako," je dejal Ibrahimovićev agent Mino Raiola v izjavi za švedski tabloid Expressen. Takšna izjava pa je presenetila tudi direktorja švedske reprezentance Larsa Richta. Kot vse kaže, bo Ibrahimović skušal po sodni poti zaščiti svoje dobro ime in ugled z dopingom neomadeževanega nogometaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.