Šport
17 ogledov

IIHF suspendiral dva Latvijca zaradi dopinga

latvijska hokejska reprezentanca EPA
Disciplinska komisija Mednarodne hokejske zveze (IIHF) je suspendirala dva latvijska hokejista, ki sta bila pozitivna na dopinških kontrolah med olimpijskimi igrami v Sočiju.

Vitalijs Pavlovs ne bo smel igrati leto in pol, Ralf Freibergs pa je dobil začasno prepoved in ne bo mogel nastopiti na bližnjem svetovnem prvenstvu v Belorusiji. Pavlovs je bil pozitiven na testiranjih med olimpijskimi igrami, zaradi pozitivnega vzorca s sledmi metilheksaneneamina pa ne bo smel igrati hokeja do 30. oktobra prihodnje leto.

Pavlovs se je branil, da prepovedanih sredstev ni jemal namenoma, temveč da jih je zaužil s prehranskimi dodatki, ki jih je jemal z dovoljenjem klubskega in reprezentančnega zdravniškega osebja celotno sezono.

Tudi Freibergs brez SP

Pri IIHF so pri milejši odmeri kazni (običajna je dveletna) upoštevali, da je hokejist sodeloval pri preiskavi in da je sprejel pozitivni test, vendar so vse športnike opozorili, da ne smejo slepo zaupati starim testom sredstev, ki so bila morda v preteklosti "čista".

MOK je nedavno sporočil, da je bil pozitiven še en hokejist v vložil pritožbo, zato je njegov suspenz začasentej ekipi. Freibergs je zoper izide testov , vseeno pa ne bo mogel sodelovati na svetovnem prvenstvu, ki se bo začelo 9. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.