Šport > Košarka
24 ogledov

Trenerka o nameri varovank ni vedela ničesar

indiana fever protest Youtube
Košarkarice Indiane Fever so v znak protesta pokleknile med predvajanjem ameriške himne.

Košarkarice Indiane so se pred začetkom tekme končnice v ligi WNBA pridružile protestu ameriških športnikov, ki ga je prejšnji mesec sprožil podajalec San Francisco 49ers Colin Kaepernick.

Zvezdnik lige NFL se med predvajanjem državne himne ni pridružil svojim soigralcem, temveč je formalnost presedel na klopi. Po podatkih ankete, v kateri je sodelovalo 1100 Američanov, je postal najbolj nepriljubljen igralec lige NFL.

Protestu, s katerim je želel opozoriti na zatiranje temnopoltih prebivalcev in drugih manjšin, so se pridružili tudi nekateri drugi športniki, med njimi celotna zasedba košarkarske ekipe Indiana Fever, ki je med predvajanjem himne družno pokleknila.

Košarkarice o svoji nameri niso seznanile niti trenerke Stephanie White, ki je kasneje pozdravila njihovo odločitev. 

''Ko smo se zbrale za posvet, je Whitova pogledala vsako izmed nas in dejala, da je ponosna,'' je razkrila Tamika Catchings, ki je s porazom proti ekipi Phoenix Mercury končala profesionalno kariero.

Protest naj bi služil kot orodje družbene spremembe in medtem ko nekateri pozdravljajo pravico športnikov in športnic, da javno izražajo svoja stališča, nekateri niso tako prizanesljivi.  ''Kar je naredila ta ekipa, je sramota za ZDA in zvezno državo Indiano,'' se je glasil eden od zapisov na Twitterju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.