Slovenija
32 ogledov

Inšpektorji preverjali prodajalce jajc

jajca Shutterstock
Inšpekcija Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je izvedla nadzor nad neposredno prodajo mesnih izdelkov in jajc na tržnicah in drugih prodajnih mestih.

Inšpektorji so 17. in 18. aprila pregledali 82 prodajnih mest, od tega 36 tržnic in 46 drugih prodajnih mest. Od 84 pregledanih pravnih in fizičnih oseb jih je 53 prodajalo mesne izdelke, 31 pa jajca. 

Inšpekcijski nadzor je pokazal, da trije prodajalci mesnih izdelkov (5,6 odstotka) in štirje prodajalci jajc (12,9 odstotka) niso registrirani ali odobreni pri UVHVVR. Vsem, ki niso registrirani, so inšpektorji odredili prepoved prodaje in jih bodo obravnavali v skladu z zakonom o prekrških. Predpisana globa za fizično osebo je 420 evrov, za samostojnega podjetnika pa 2.090 evrov. 

Ob tem uprava opozarja potrošnike, da morajo biti fizične in pravne osebe, ki prodajajo živila končnim potrošnikom, registrirane pri UVHVVR, kar dokazujejo s potrdilom o registraciji. Potrošnikom zato svetujejo, naj pred nakupom zahtevajo, da jim pokažejo omenjeno dokazilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.