Šport
53 ogledov

V napadu ubitih 12 navijačev Reala

real madrid liga prvakov EPA
Teroristi Islamske države so med finalom Lige prvakov ubili 12 navijačev Real Madrida, poročajo španski mediji.

Veselje madridskega Reala, ki se je na milanskem stadionu po 120 minutah garanja in uspešnem izvajanju enajstmetrovk veselil enajstega naslova v Ligi prvakov, je okrnila tragična vest iz Iraka, kjer je v terorističnem napadu islamskih skrajnežev življenje izgubilo najmanj 12 ljudi. 

Tragedija se je zgodila v mestu Baakouba, ki leži 60 kilometrov severno od Bagdada. Štirje teroristi so vdrli na prizorišče, kjer so navijači čakali na začetek izvajanja enajstmetrovk, ki so na koncu odločile zmagovalca Lige prvakov

Napadalci, oboroženi z avtomatskimi puškami, so streljali vsevprek in po prvih podatkih ubili 12 ljudi, osem je bilo ranjenih. Preminuli naj bi bili stari od 18 do 30 let. Iraške oblasti so napad pripisale ISIS-u. 

Napadalci so nato pobegnili s prizorišča, poroča španski AS, za zdaj pa pristojni organi še iščejo osumljence.

Gre za drugi napad na nogometne navijače v zadnjem mesecu, potem ko je po napadu v mestu Balad življenje izgubilo 16 podpornikov kraljevega kluba. Po mnenju teroristične organizacije je nogomet antiislamističen in v nasprotju z vrednotami Islamske države.

Predsednik Reala Florentino Pérez je zmago v finalu Lige prvakov posvetil žrtvam napadov, člani Realove širše družine pa so jih počastili z minuto molka.

 
Komentarjev 8
  • Marko Smolej 12:40 01.junij 2016.

    Made in YU. Janšin skromni prispevek k globalnemu miru in redu...

  • h3o 17:43 30.maj 2016.

    Aha, in kje so dobili orožje? Made in Russia ali USA? Hvala za odgovor.

  • kapibara 14:48 30.maj 2016.

    Kot na prepoznem odgovoru na kvizu: Žal prepozno.. !!Zaradi tega je (Trček ??) oz. neki voditelj kviza, bival, nekaj dni v Ćuzi..