Gorenjska
10 ogledov

Iz Ljubljanice potegnili za manjši tovornjak odpadkov

čiščenje ljubljanice
1/5
Saša Despot
V tradicionalnem čiščenju Ljubljanice je danes sodelovalo 49 potapljačev iz vse Slovenije, iz reke pa so potegnili za manjši tovornjak odpadkov.

Po besedah Mira Potočnika iz društva za podvodne aktivnosti Vivera so v Ljubljanici znova našli veliko predmetov, ki v reko ne sodijo: prometne znake, kontejnerje, klopi, kolesa in tudi dva motorja.

Odpadkov je več, kot so pričakovali. Poleg tega so bili pogoji izredno slabi zaradi dežja in slabe vidljivosti, saj potapljači "niso videli niti roke pred sabo".

S tradicionalnim čiščenjem Ljubljanice se je sicer zaključila vsakoletna spomladanska akcija Za Lepšo Ljubljano. Akcijo društvo Vivera tokrat že 24. organizira v sodelovanju s Turizmom Ljubljana.
Po mnenju organizatorjev so čistilne akcije prijetna in zdrava oblika druženja, obenem pa dvigujejo zavest o ravnanju z odpadki in spodbujajo pozitiven odnos do okolja.

Sodelovalo je 49 potapljačev iz vse Slovenije, Ljubljanico pa so očistili od Špice do Tromostovja v Ljubljani. Na bregovih Ljubljanice pa je potekal kulturni program.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.