Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Iz romskega naselja so se vrnili z dolgim spiskom napak

Slovenija 16.05.2012 romska druzina Strojan v naselju Roje pri Ljubljani; foto:S Saša Despot
Policija danes na različnih lokacijah po Ljubljani že od zgodnjih jutranjih razbija domnevno kriminalne posle.

Med drugim je zgodaj zjutraj policija presenetila stanovalce na območju Glinškove ploščadi, kjer so kriminalisti iz Celja med drugim preiskovali domnevno trgovino z drogo. Stanovalci tega naselja opisujejo, da naj bi se odvila prava policijska akcija, sami preiskovalci pa neuradno poudarjajo, da naj bi opravljali eno od povsem običajnih hišnih preiskav.

"Celjski kriminalisti opravljajo hišno preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti," pojasnjujejo na policijski upravi (PU) Celje.

"Enega od osumljencev so ob tem pridržali. "Celjski kriminalisti so eni osebi z območja Ljubljane odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami," dodajajo.

V romskem naselju poostren nadzor

Le nekaj kilometrov stran, praktično na območju sosednje soseske, pa so precej več dela kot očitno celjski imeli njihovi kolegi, policisti s PU Ljubljana.

Podali so se namreč, po naših informacijah, v naselje, kjer že nekj let živi razvpita romska družina Strojan. Tja se je , poleg neobičajno velikega števila popolnoma oboroženih policistov, odpeljalo tudi več ostalih nadzornikov.

"Na območju Savelj, obrežja reke Save, Roj, je v sodelovanju z ostalimi inšpekcijskimi službami potekal vnaprej načrtovan poostren nadzor. Poostren nadzor je bil usmerjen v odkrivanje prekrškov in kaznivih dejanj s področja obremenjevanja okolja, cestno prometnih prekrškov, prekrškov s področja zaščite živali. V nadzoru so sodelovale še veterinarska inšpekcija, Inšpektorat Mestne občine Ljubljana (MOL), gradbena inšpekcija ter inšpektorat za okolje in prostor. Sodelujoči v poostrenem nadzoru so izvajali nadzor iz svojih pristojnosti,"  pravijo na policiji.

Ob tem so imeli vsi omenjeni nadzorniki nemalo dela, njihovo poročilo o tem, kaj vse so odkrili pa bo nedvomno dolgo. Med drugim naj bi našli tudi precej predmetov, ki so bili že pred časom ukradeni njihovim lastnikom.

"Policisti so ugotovili dve kršitvi cestno prometnih predpisov, sum kaznivih dejanj razvrednotenje okolja in neupravičene zasedbe tuje neprimičnine prav tako so imeli v postopku osebo za katero se je izkazalo, da je za njo razpisano iskanje zaradi privedbe na prestajanje zaporne kazni," dodajajo na PU Ljubljana.

Komentarjev 9
  • Ferluci 15:43 27.marec 2015.

    Si pa čist mimo usekal. Podporo so jim in jim vedno dajejo ravno levaki! No, je pa sreča da še ljubljankovići vsaj malo ubadajo s to ogroženo populacijo, ne samo Dolenjci.

  • Presvetli 18:39 26.marec 2015.

    Je pa bila takrat pravica Drnovška poslat policijo na domači narod zaradi Romov,to pa je bila pravica,ane. Lahko smo pa ostali samo tiho,ker bi morali takrat z vseh krajev v Ambrus pa pokazat zobe in kaj si mislimo o vsem,zato ...prikaži več pa sedaj smo tam kot smo. Dobivajo socialna stanovanja katera uničijo,socialne prejemke kot vsi ostali državljani,pred RK pa se pripeljejo z mercedesom,potem pa v bosni prodajajo te stvari na tržnici.

  • dragec 18:37 26.marec 2015.

    Romi, pravice boste dobili, ko ponovno zavlada JJ in za vašega zaščitnika določi poslanca Laha. Oni vas imajo zelo radi.