Šport > Košarka
44 ogledov

Izenačen dosežek Michaela Jordana

Kevin Durant EPA
Beno Udrih je v ligi NBA z Detroit Pistons izgubil na gostovanju pri Phoenix Suns s 100:107, Saša Vujačić je z New York Knicks s 110:96 ugnal Brooklyn Nets.

Beno Udrih je dosegel po točko in podajo ter tri skoke in v 16 minutah zgrešil vseh pet metov iz igre. Saša Vujačić je za New York Knicks igral 14 minut. V tem času je iz prav tako petih metov kot Udrih zadel trojko in vpisal tri točke, pet skokov in podajo.

Jimmy Butler je za ekipo Chicago Bulls, ki je v dvoboju z Atlanto Hawks klonila s 107:115, nanizal 39 točk, sedem podaj in šest ukradenih žog. Trojni dvojček je z 24 točkami, 15 podajami in 12 skoki v statistiko vpisal James Harden ter s soigralci ekipe Houston Rockets, peterica je dosegla dvomestno število točk, s 101:99 premagal San Antonio Spurs; slednji so doma klonili že tretjič v nizu, v prejšnji sezoni so doma izgubili le eno tekmo rednega dela.

Ekipa Golden State Warriors, ki ji v minuli sezoni ni uspelo ubraniti naslova prvaka, je premagala Dallas Mavericks s 116:95. Novi član aktualnih podprvakov lige Kevin Durant je vpisal 28 točk in je mejo 20 doseženih točk dosegel že na 72. tekmi rednega dela zapored in se na večni lestvici na četrtem mestu vseh časov izenačil z legendarnim Michaelom Jordanom. Stephen Curry je za zmagovalce dodal 24 točk, Klay Thompson pa 20, od tega 18 v prvi četrtini.

Igralci Oklahome City Thunder so prvič v sezoni klonili doma, s 112:102 so jih premagali Toronto Raptors. Glavni razlog za poraza je bilo dejstvo, da jim ni uspelo zaustaviti DeMarja DeRozana, ki je zbral 37 točk, zadel 13 od 22 metov iz igre in 11 od 15 prostih metov. V vrstah gostov je bil uspešen tudi Kyle Lowry z 19 točkami, 13 podajami in devetimi skoki. Tudi domača vrsta je imela zelo razpoloženega košarkarja, Russell Westbrook je zbral 36 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.