Šport
19 ogledov

"Izgledamo kot skupina idiotov"

Klopp Bayern München Borussia Dortmund 1. Bundesliga Nemčija liga prvenstvo Reuters
Borussia Dortmund se je pred zimskim premorom znašla na predzadnjem mestu lestvice. S predzadnjim mestom je izjemno nezadovoljen tudi trener Jürgen Klopp.

Borussia Dortmund je v zadnjem kolu z 1:2 klonila proti Werderju, ki je tako BVB prehitel na lestvici. Nogometaši iz Dortmunda, ki so še pred slabim letom in pol zaigrali v finalu Lige prvakov, so v 17. kolih zbrali le 15 točk. Zbrali so štiri zmage, tri remije in kar deset porazov.

"Stojimo tu in izgledamo kot skupina idiotov, kar je povsem naša krivda," se je o stanju na lestvici slikovito izrazil trener črno-rumenih Jürgen Klopp. "Še najboljša novica zdaj je, da je konec nogometa za leto 2014. Pred nami so trije tedni priprav. Poskušali bomo popraviti, kar smo do zdaj storili," je še dejal 47-letni strokovnjak, ki zaenkrat še uživa zaupanje pri vodilnih možeh dortmundskega kluba. Ta bo naslednjo uradno tekmo sicer odigral 31. januarja, ko ga čaka zahtevno gostovanje pri Bayer Leverkusnu.

Apotekarji so jesenski del prvenstva sicer sklenili na tretjem mestu, osvojili so 28 točk. Drugi Wolfsburg ima šest točk več, tudi v tej sezoni pa najverjetneje ne bo nihče mogel Bayernu preprečiti končnega zmagoslavlja. Bavarski velikan je jeseni zbral 14 zmag in tri remije ter je že pri 45 točkah. 

In kako gre Slovencem? Augsburg Tima Matavža je sedmi (27 točk), slovenski napadalec je v prvenstvu zabil dva zadetka, Köln za katerega igrata Mišo Brečko in Dominic Maroh pa je 11. (19 točk). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.