Slovenija
20 ogledov

Izgubili le za nekaj glasov

Ivan Vogrin Žurnal24 main
Na tokratnih lokalnih volitvah so ponekod zares odločali posamezni glasovi.

Najtesneje je zaenkrat v Postojni, kjer vse kaže, da bo županski stolček, za vsega pet glasov izgubil sedanji postojnski župan Jernej Verbič in bo slavil Igor Marentič. Rezultati sicer še niso uradni in niti dokončni, saj bodo volilne komisije v ponedeljek prištele še glasove, ki so jih volivci oddali po pošti.

Tesno zmago si bo najverjetneje priboril tudi Miroslav Petrovič v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici, ki trenutno vodi s šestimi glasovi pred Antonom Slano. Blizu pa je tudi v Divači, kjer ima za dobro odstotno točko oziroma 17 glasov prednosti Alenka Štrucl Dovgan pred Ivanom Kovačičem. Tesno je kazalo tudi v Lenartu, kjer se je za županski stolček potegoval nekdaj poslanec Ivan Vogrin, a vse kaže, da ga je premagal Janez Kramberger.

Po volitvah imajo volilne komisije še šest dni časa, da izide uradno potrdijo. Rok, do katerega bodo morale poročila posredovati županom, Državni volilni komisiji ter predstavnikom kandidatur, pa se bo iztekel 25. oktobra

Komentarjev 3
  • Izudin 10:38 20.oktober 2014.

    Tudi jaz se sprašujem, kako lahko goljuf kot je Vogrin, dobi toliko glasov?! A so ljudje tam v Lenartu sploh čisto pri sebi, vsaj tisti, ki so mu dali glas ... saj ne moreš verjeti.

  • wingspan15 08:58 20.oktober 2014.

    resnično ne razumem ljudi. Kandidira človek, ki je ogoljufal ogromno ljudi. Poleg tega je pa še novica dneva, ker ga je protikandidat premagal. Zanima me, kdaj bo zavest človeštva dosegla tisto mejo, da bomo vsi skupaj rekli goljufom, kriminalcem in ...prikaži več ostali svojati odločen ne in to ne bo novica dneva, ker bi to moralo biti samo po seb i umevno.

  • Janez_53 23:45 19.oktober 2014.

    Lenarčani so le spoznali, da jim župan, ki je v dolgovih zaradi propada podjetja, najbrž ne more kaj dosti pomagati, saj ima sam s sabo preveč dela.