Slovenija > Črna kronika
55 ogledov

Izpoved ženske, ki je ubila posiljevalca

V petek popoldan je mladoletnik v središču hrvaškega mesta Vinkovci posilil 11-l Žurnal24 main
Poročali smo že o primeru iz Zagreba, ko je 10. septembra 21-letna ženska ubila moškega, ki jo je skušal posiliti. Hrvaški mediji podajajo njeno podrobno izpoved glede dogodka.

21-letna študentka novinarstva je ob prisotnosti svojega odvetnika pred tožilko in sodnico slabo uro govorila o dogodku, do katerega je prišlo v stanovanju žrtve in ki ji je spremenil tok življenja. Dejstvo, da je bila pripravljena govoriti o dogodku in hkrati odgovarjati na vsa dodatna vprašanja, je verjetno, tako piše Jutarnji list, vplivalo na to, da se sodnica ni odločila za pripor za mlado žensko. Na sojenje bo počakala na prostosti.

Jutarnji list do potankosti opisuje njeno izpoved pred sodiščem; kar 20-krat je poudarila, da jo je pokojni 48 letni moški, sicer večkrat obsojeni posiljevalec, silil k oralnemu zadovoljevanju. Za vstop v njegovo stanovanje se je odločila zato, ker ji je natrosil zgodbo o tem, da jo je rešil pred posilstvom in prodajo za spolno sužnjo. Njegova zgodba je bila tako prepričljiva, da se je odločila slišati še ostale podrobnosti.

"Treba ti je nazorno pokazati"

Ko sta vstopila v stanovanje, je bila situacija še normalna. "Odklenil je stanovanje. Vstopila sem in sedla na rob kavča. Torbo sem imela obešeno preko ramen. Niti je nisem snela, saj sem bila prepričana, da ne bom ostala dolgo. Sedel je na stol nasproti in mi govoril, da niti ne slutim, kakšni nevarnosti sem se izognila," je opisala 21-letnica in dodala, da ji je govoril o tem, kako dekleta silijo v prostitucijo, o posilstvih, psihičnemu mučenju, kraji dokumentov.

Vprašala ga je, ali je bila tudi sama v resnični nevarnosti in naj ji pojasni podrobnosti. V tem trenutku ji je povedal, da sama očitno ne razume tega in "da ji je treba nazorno pokazati". Vstal je, si odpel zadrgo na hlačah in z udom v erekciji začel mahati pred njenim obrazom.

21-letnica v tistem trenutku ni vedela, da gre za večkrat obsojenega posiljevalca, ki je večji del življenja preživel v zaporu. Povedal ji je, da ženske, ki odbijejo oralno zadovoljitev moškega, trpijo nasilje. Kot je povedala sodnici in tožilki je v tem trenutku razmišljala, da moški, v katerega stanovanje je prišla, očitno pričakuje, da ga oralno zadovolji, kar je odločno zavrnila.

Na to je odreagiral mirno, celo opravičil se ji je, hkrati pa še naprej govoril, da se očitno ne zaveda, kakšna nevarnost ji je grozila. Po njegovih besedah naj bi jo skušali pritegniti v verigo prostitucije. Pri tem ji je do potankosti opisoval fizično in psihično nasilje, ki ga pri tem doživljajo ženske. Še enkrat jo je vprašal, ali se zaveda te nevarnosti. Spet jo je nagovarjal k oralnemu zadovoljevanju, kar je vnovič odbila in pri tem začela že kričati.

Rešilni nož za samoobrambo

Sledili so, izpoveduje 21-letnica, udarci po njenem obrazu, imela je občutek, da ji je moški zlomil nos. Pomislila je, da bo najverjetneje hudo nastradala ne glede na to, ali ga oralno zadovolji ali ne. "V enem trenutku sem stekla do vrat, a bila so zaklenjena. Pred tem naj bi odšel v drug prostor po cigarete, vendar očitno je zaklenil in umaknil ključ. Prišel je za mano in rekel, naj se umirim, da mi je le nazorno hotel pokazati, kaj doživljajo ženske, ki jih silijo v prostitucijo. Še naprej mi je govoril, da me je v resnici rešil."

Ženska nadaljuje, da se je oglasil na mobilni telefon, govoril, v tem trenutku pa je zazvonilo tudi njej. Ko se je že želela javiti, ji je moški s kretnjo pokazal, naj tega ne stori, sicer bodo sledili udarci. "Mobilni telefon sem vrnila v torbo, kjer sem imela nož za samoobrambo. Prišel je spet do mene, me prijel za lase, tepel me je. Jasno mi je bilo, da me bo zdaj posilil. Ali pa prodal kot prostitutko. Prosila sem ga, naj me izpusti in da ne bom nikomur nič povedala. Moški se na to ni oziral, skušal ji je svoj ud potisniti v usta."

Naprej je do podrobnosti opisala vsak trenutek smrtnega strahu, ob katerem je razmišljala, ali naj uporabi nož ali ne. Poudari, da ni želela nikogar ubiti, da je celo oklevala seči po nožu, ker se je bala, da ji ga bo strgal z rok in jo ubil. Poudari, da če bi lahko poklicala policijo, bi to storila, prijatelje, kogarkoli. Moški jo je še naprej tepel, ko je vendarle segla po nožu in ga zabodla.

Posiljevalec je hudo ranjen padel na tla, ženska pa je poklicala pomoč. Povedala je, da jo je moški skušal posiliti in da ga je zabodla. Čez nekaj minut so prišli reševalci in policisti, ki so morali vdreti v stanovanje, saj ni našla ključa. Do trenutka, ko so pridobili dovoljenje za vdor, je moški, večkratni obsojeni posiljevalec, ki se je pred meseci vrnil iz zapora na prostost, že umrl.

PREBERITE TUDI:

21-letnica, zoper katero teče postopek zaradi uboja, bo na sojenje počakala na prostosti. Njeno življenje vendarle po tem dogodku ne bo nikoli več takšno, kot je bilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5