Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Ubila moškega, ki jo je skušal posiliti

Nasilje Shutterstock
V Zagrebu odmeva primer 21-letne ženske, ki je v soboto v hrvaški prestolnici z nožem do smrti zabodla moškega, ki naj bi jo pred tem skušal posiliti. Sodišče je odredilo, da bo sojenje počakala na prostosti, pripora ji niso odredili.

Namesto pripora je preiskovalni sodnik odredil le prepoved približevanja in kontaktiranja prič oziroma tistih, ki so jih v postopku preiskave tega primera zaslišali. Državno tožilstvo je sicer zoper mlado žensko uvedlo preiskavo zaradi uboja moškega D. K., do katerega je prišlo v soboto dopoldne ob 11. uri.

Moškega hrvaŠki mediji opisujejo kot večkrat obsojenega posiljevalca, policiji poznanega tudi po krajah in vlomih. Mlada ženska ga je zabodla v levem predelu oprsja, pred tem sta skupaj prišla do njegovega stanovanja v središču Zagrebu.

Tožilstvo trdi, da je pokojni od nje zahteval spolne usluge, kar je zavrnila. "Da bi jo prisilil, da mu vendarle izpolni zahteve, jo je udaril v obraz. Ženska se je branila, iz torbice vzela nož na preklop in ga zabodla," je sporočilo državno tožilstvo.

Kot nadaljujejo hrvaški portali je bila ženska v stanovanju zaklenjena. Po dejanju je sama poklicala policijo; odpeljali so jo na zaslišanje in se odločili za policijsko pridržanje. Preiskovalni sodnik je vendarle odločil, da bo sojenje počakala na prostosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 14:09 14.september 2016.

    A tako kot v ZDA?

  • AnzeSmolej 08:32 14.september 2016.

    PRAVILNO! Če bi imeli vsi orožje in bili pravilno poučeni o njegovi uporabi, bi kriminal PADEL na skorajšnjo NIČLO!

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:40 13.september 2016.

    Ta zanesljivo ne bo nikogar več nadlegoval!