Šport > Nogomet
27 ogledov

Kako je Oblak ustavil trio MSN

Jan Oblak Atletico Madrid Barcelona EPA
Madridski Atlético je v četrtfinalu Lige prvakov izločil Barcelono, veliko zaslug za to ima tudi slovenski vratar Jan Oblak.

Atlético je na prvi tekmi kljub igralcu manj iztržil dokaj ugoden poraz (2:1), na povratni pa je Barcelono premagal z 2:0 in se poleg Bayerna, Reala in Manchester Cityja prebil v polfinale Lige prvakov.

Jan Oblak v letošnji sezoni ne prejema veliko golov, za kar ima levji delež zaslug izjemno čvrsta obramba Atlética. Tudi proti Barceloni, ki je imela žogo pričakovano veliko v svojih nogah, je četa Diega Simeoneja dopustila sila malo velikih priložnosti, kar je ostalo, je pobral škofjeloški vratar.

Slednji je odbil ali ulovil nekaj nevarnih predložkov, ubranil pa je tudi zelo neugodna poskusa Luisa Suáreza in Andrésa Inieste. Oblakove obrambe pogosto ne izgledajo spektakularno, a to gre pripisati predvsem odličnemu postavljanju nekdanjega igralca Ločana, Olimpije in Benfice. Poleg Suáreza ga nista mogla premagati niti preostala člana "tria MSN" - Lionel Messi in Neymar.

Oblak je na povratni tekmi proti Barceloni ubranil štiri strele in dobro poveljeval obrambi. S strani portala GKShowcase je dobil solidno oceno 7,8 (najvišja možna 10,0).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.