Šport > Nogomet
47 ogledov

Oblak: Real ali City? Vseeno mi je.

jan oblak Profimedias
Slovenski vratar po uvrstitvi v finale Lige prvakov ni skrival zadovoljstva, a se ni prepustil evforiji.

"Vedeli smo, da bo težko. Prvi polčas je bil z naše strani slab, oni so nam zabili gol in ga dobili z 1:0. Nisem bil zadovoljen, saj na igrišču nismo dobro stali. V drugem polčasu smo vedeli, da moramo vsaj enkrat zadeti in potem je bilo lažje. Najbolj pomemben je rezultat," je po srečanju povedal Jan Oblak.

Škofjeločan je v 34. minuti ubranil enajstmetrovko Thomasu Müllerju, s tem preprečil vodstvo Bayerna z 2:0 in Atléticu tlakoval pot v njegov tretji finale, drugi v zadnjih treh letih.

Oblak je tokrat sicer prejel dva zadetka, potem ko ima v celotni sezoni v vseh tekmovanjih na računu že več kot 20 tekem z nedotaknjeno mrežo.

"Prazne mreže ni vedno mogoče doseči. Bayern ima v napadu izjemne igralce. Kot sem že dejal: treba je bilo zadeti in to nam je tudi uspelo," se z žogama v svoji mreži ni pretirano obremenjeval Oblak, ki je sicer ubranil deset strelov za sladek poraz Špancev (2:1)..  

"Vse se lahko zgodi"

23-letni Škofjeločan se bo v finalu meril proti madridskemu Realu ali Manchester Cityju, odvisno od razpleta sredine povratne tekme v španski prestolnici (na prvi tekmi v Angliji je bilo 0:0). Oblaku je vseeno, kdo mu bo stal nasproti.

"Nimam želja. V četrtfinalu smo imeli Barcelono, sedaj Bayern ... Real Madrid in Manchester City sta izjemni ekipi. Vseeno mi je, s kom bomo igrali. Finale je le ena tekma in vsak lahko zmaga. Gre le za 90 ali 120 minut, vse se lahko zgodi," je dejal nekdanji vratar Ločana, Olimpije in Benfice.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.