Šport
167 ogledov

Po možganski kapi nastop na OI

Janice Teixeira Youtube
Brazilska strelka Janice Teixeira bo kot tekmovalka debitirala na letošnjih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. To bo dosegla pri svojih 54 letih, kar je že samo po sebi lep dosežek, še večjo težo pa daje podatek, da ji je to uspelo po možganski kapi, ki jo je doživela leta 2008.

Takrat je bila Janice Teixeira komentatorka na OI v Pekingu in je komaj preživela. "Prepeljali so me v bolnišnico, moja celotna leva stran je bila paralizirana. Nisem mogla govoriti," je pojasnila Teixeira, ki pa je čudežno okrevala, saj že po 40 minutah ni kazala znakov kapi. 

"Celo zdravniško osebje je potrebovalo nekaj časa, da je doumelo, kaj se je zgodilo," je dodala najstarejša članica brazilske odprave, ki bo tekmovala v disciplini trap.

"Zdaj je veliko sadja in zelenjave ter se izogibam mastni hrani. Ne kadim, ne pijem alkohola in upam, da se bom s takšnim načinom življenja še dolgo ukvarjala s športom, ker v strelstvu leta niso poseben faktor. Če mislite, da bom v Riu končala kariero, se motite. Borila se bom za nastop 2020 v Tokiu," je še povedala Teixeira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.