Slovenija
25 ogledov

Kdo vodi: Janković ali Janša?

Zoran Janković Janez Janša Anže Petkovšek
Anketa Dela: Jankovićeva Pozitivna Slovenija z 22,7 odstotka podpore, Janševa SDS z 19,4. Ostale stranke močno zaostajajo. Anketa FUDŠ-a kaže ravno obratne rezultate.

Glede na anketo Dela je prišlo pri priljubljenosti strank do sprememb na vrhu. Vodstvo je prevzela Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića z 22,7 odstotka podpore, aprila je bila 18,4-odstotna.

Na drugem mestu je SDS Janeza Janše, ki so ji anketiranci namenili 19,4 odstotka podpore. Če bi bile volitve jutri, pa bi glede na anketo Socialne demokrate volilo 19,1 odstotka vprašanih.

Med parlamentarnimi strankami ima trenutno najnižjo podporo DeSUS: 1,6 odstotka. Delo vlade je bilo znova ocenjeno slabše, s srednjo oceno 2,65.

Najbolj priljubljen politik je znova Danilo Türk, največji skok sta dosegla Matjaž Hanžek in Franc Bogovič, najbolj pa sta oceno poslabšala Žiga Turk in Janez Janša, piše Delo.

Majhna prednost SDS

Obratne rezultate pa kaže anketa Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici. Rezultati te ankete namreč kažejo, da bi največ vprašanih, in sicer 17,6 odstotka, volilo stranko SDS, z 16,4 odstotki pa sledi Pozitivna Slovenija.

Telefonsko anketo so izvedli na omenjeni Fakulteti od 7. do 10. maja, v raziskavi pa je sodelovalo 913 polnoletnih prebivalcev Slovenije.

Komentarjev 23
  • bojovi 18:19 14.maj 2012.

    DELO pravi da vodi Zoki, rumeni cajtngi pravijo da SDS vodi, tele anketo so tak bla bla.

  • vidralas 15:02 14.maj 2012.

    Ankete v katerih je najbolje ocenjen Tuerk,pa po možnosti za njim Potočnik,Janković,ter ostali grobarji slovenstva,so zanesljivo prirejene,ter diktirane od murglaša & company.Zato antiosamosvojitelji, počasi je že dovolj.Prosim vas,nehajte s svojimi nebulozami,dokler je še čas.

  • Trsten 12:51 14.maj 2012.

    Že nekateri s 100 IQ so vprašljivi.