Slovenija
346 ogledov

Janša je zapel še z Leljakom

Slovenija 24.11.11, janez jansa, sds, intervju, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Janez Janša in publicist Roman Leljak, ki sta se na Twitterju sporekla zaradi Leljakove objave imen sodelavcev SDV, med njimi tudi nekdanjega tožilca Antona Drobniča. Leljak Janši grozi s sodiščem.

Spor je zanetila Leljakova objava imen sodelavcev SDV v knjigi Špiclji Udbe, med katerimi so tudi nekatera s politične desnice. To je po besedah Leljaka sprožilo val negodovanja na tej politični opciji, burno se je odzval tudi Anton Drobnič sam. Tudi v uvodu v knjigo Špiclji Udbe je Leljak navedel, da mu bodo mnogi verjetno zamerili objavo nekaterih imen.

Vendar pa so po njegovih navedbah ti ljudje imeli 25 let časa, da javnosti pojasnijo, zakaj so podpisali sodelovanje z Udbo.

Leljak je zaradi nesoglasij okoli navedenega vprašanja pred dvema tednoma izstopil iz predsedstva Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Zgodba pa se s tem ni končala, pač pa se tudi danes na Twitterju nadaljuje z ostro spletno korespondenco med Janšo in Leljakom.

 

Leljak je namreč zapisal, da desni mediji s podporo Drobniču relativizirajo sodelavce Udbe. Janša mu je odvrnil z nasvetom, naj bo bolj objektiven. Dodal je, da je bil Leljak profesionalni agent kontraobveščevalne službe (KOS) in da je v njegovem stanovanju nastavil prisluškovalne naprave.

Še danes bo pooblastil odvetnika, da Janšo toži

V odzivu je Leljak Janši napovedal, da bo ta zapis dokazoval na sodišču. Kot je dodatno zatrdil za STA, ni bil nikoli agent KOS in tudi nikoli ni bil v Janševem stanovanju. Zato bo še danes odvetniku dal pooblastilo, da zoper Janšo vloži tožbo.

Leljak je sicer še pojasnil, da je od Drobniča želel iskreno pojasnilo, zakaj je podpisal izjavo o sodelovanju s SDV. Sam sicer verjame, da je bil Drobnič žrtev komunističnega sistema in da je bil prisiljen v to. Ker sam tega še ni pojasnil, pa Leljak napoveduje, da bo še danes na spletu objavil njegov celoten dosje. Gre za dosje Maksa Pipana, ki je bilo po besedah Leljaka kodno ime Antona Drobniča, sicer nekdanjega generalnega državnega tožilca in nekdanjega predsednika Nove slovenske zaveze.

 

V dosjeju je med drugim našel zapisnike o njegovem zaslišanju, poročila njegovega nadrejenega in podatke o tem, kam je bil usmerjen. Tam tudi piše, da je bil usmerjen v spremljanje študentov teologije, je povedal Leljak in pojasnil, da je ta podatek tudi objavil v omenjeni knjigi.

Drobnič: Prepisovanje seznamov brez ločevanja je udbovska metoda

Drobnič se je sicer na Leljakove zapise med drugim odzval s prispevkom za revijo Demokracija. "Leljakovo udobno vsegliharstvo, ali kot sam pravi, 'ne ločujem, vsi so imeli korist', je pristna in znana boljševiška metoda," je zapisal.

Kot je dodal, pa je novo pri Leljakovem prepisovanju udbovskih seznamov in listin brez ločevanja, da to znano udbovsko metodo nadgradi in kar v časopisnem pogovoru dela reklamo za svoj izdelek in ga tudi razločno finančno ovrednoti.

Danes pa je Drobnič za STA še dodal, da se z Leljakom ne želi spuščati v polemiko.

Leljak sicer ni prvi, ki se je v zadnjih mesecih na spletnem omrežju sporekel z Janšo. Od prvaka SDS se je oddaljilo nekaj njegovih vidnih podpornikov. Med drugim se je iz SDS umaknila dolgoletna članica Vera Ban, kar je s kritiko do stranke pospremil nekdanji predsednik Odbora 2014 Damir Črnčec. Odmeven je bil tudi dialog Janše s patrom Brankom Cestnikom na Twitterju.

Preberite še: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 27
  • dragec 11:47 29.april 2016.

    pejt na tržnico in povej, da si simpatizer plešastega albaneza, solato dobiš zastonj

  • tralala 10:10 29.april 2016.

    To je vprašanje na mestu! Vsekakor plešasti Albanec pozna cene.

  • Tupamaros 09:30 29.april 2016.

    Po čem je danes solata na tržnici?