Slovenija
279 ogledov

Je zdravnica spregledala srčni infarkt?

Reševalno vozilo Žurnal24 main
Kaj je izzvalo napad na zdravstveno ekipo v Domajincih?

Direktorica zdravstvenega doma Murska Sobota Edith Žižek Sapač je zaradi zdravljenja 36-letnega moškega, ki je konec aprila umrl v naselju Domajinci, odredila interni nadzor, je poročal Svet na Kanalu A.

PREBERITE ŠE: Napad na zdravstveno ekipo

Gre za moškega, ki se je zgrudil pred domačo hišo, domačini pa so na to napadli zdravstveno ekipo, ki se je odzvala na klic na pomoč.

Zdravnica mu je predpisala antibiotok

36-letnik je namreč zaradi bolečin v psih in žrelu ter težkega dihanja, obiskal zdravnico v ZD Murska Sobota. Zdravnica ga je pregledala, mu predpisala antibiotik in ga poslala domov. Kot trdita sorodnici umrlega, zdravnica bolniku ni izmerila krvnega tlaka niti ni izvedla EKG, torej preiskav, ki bi izključili srčni infarkt. Ali je moški res umrl zaradi srčnega infarkta, bo pokazala preiskava.

Komentarjev 7
  • Igor Biškup 12:04 06.maj 2015.

    Ga ne maram...pa vendar...Hribar Milić nima s tem nič. Je predsednik GZS in bi po tvoje moral delat za državne lenuhe po pisarnah? Se pa da zadevo preprosto rešit. Odpustit enega parazita iz državne pisarne in zaposlit medicinsko sestro. 1:1. ...prikaži več. Ali pa...odpustit 4 parazite iz državnega korita in zaposlit enega zdravnika. Pa bo hitro rešeno in bolje. Ne pa Hribar Milič, ki zastopa tiste, ki so sami ustvarjali, se živcirali, garali, zaposlili...naj skrbi, da vse kar ustvarijo mečejo v korito za lačne parazite v držvanih službah.

  • zdrej 09:46 06.maj 2015.

    dragi dragec, a si pogledal konfiguracijo terena, kilometrino itd.? Čas 20 minut je sicer dolg, vendar ne tako zelo dolg za ta primer, glede na razdaljo. Tu še imamo en žalosten del zgodbe, ki se lahko zgodi (ne pravim ...prikaži več da se je ), da rešilec ni na voljo. To se je v preteklosti že dogajalo.

  • marabunta 08:37 06.maj 2015.

    če je zdravnica zgrešila diagnozo in so reševalci res potrebovali preveč časa, naj za to pač ustrezno odgovarjajo po točnem pregledu dogodkov, nikakor pa ne more vsak po svoje obračunavat, ker misli, da ima prav.....verjetno je cel naš sistem reševalne ...prikaži večne službe napačno zastavljen in posamezni reševalci na to ne morejo vplivat, jih pa dobijo po glavi najprej oni, birokrati v pisarnah sigurno ne