Slovenija
26 ogledov

Jelinčič še v boj z Jankovićem

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Rad bi bil evropski poslanec, poslanec, predsednik in zdaj še župan.

Predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič se bo po porazu na letošnjih evropskih (Jelinčič je bil nosilec liste) in državnozborskih volitvah, ko se stranka ni v skladu z načrtom ponovno prebila v parlament, jeseni podal v boj še za ljubljanskega župana. »Malce boljši rezultat na državnozborskih volitvah nam finančno ne bo veliko pomagal, vendarle pa se na polno podajamo v kampanjo za letošnje lokalne volitve,« pravi Jelinčič.

SNS sicer v ljubljanskem mestnem svetu nikoli ni imela mestnega svetnika, je pa denimo stranka leta 2006 Jankoviću nasproti postavila neodvisnega kandidata Marjana Rekarja, bivšega direktorja Slovenskih železnic, ki pa je prejel le 0,56 odstotka glasov.

SNS je na letošnjih predčasnih volitvah prejela 2,2 odstotka glasov, kar je za 0,4 odstotka več kot na predčasnih volitvah decembra 2011. Jelinčič je leta 2012 sicer odpovedal neformalno napovedano kandidaturo za predsednika države, ker da »noče biti del sistema, ki uničuje državo«. V prvem krogu predsedniških volitev leta 2007 pa je pobral presenetljivih 19,2 odstotka glasov kasnejšima tekmecema v drugem krogu, Danilu Türku in Lojzetu Peterletu.

SNS bo sicer zaradi tega, ker je na državnozborskih volitvah prejela več kot odstotek glasov, iz državnega proračuna vsak mesec prejela  8.357 evrov.

Članek o tem, kako zunajparlamentarna  stranka porablja proračunski denar, bomo objavili tekom dneva.    

Komentarjev 4
  • spenjac 15:11 29.julij 2014.

    In kaj smo pametnega izvedeli? za 8.357 EUR dobiš kar dolgoročno naročnino na Slovenske novice. Njegova retorika je bila res oblikovno vrhunska, ampak vsebinsko puhla.

  • KLOBO 15:00 29.julij 2014.

    No, moramo si priznati, da so v parlamentu še bistveno večji klovni od Jelinčiča pa preživijo !! Po eni strani manjka njegova retorika, ki ni imela dlake na jeziku !! Smo vsaj kaj izvedeli kar drugače ne bi !

  • ficrazom 13:13 29.julij 2014.

    Stranka bo iz državnega proračuna vsak mesec prejela 8.357 evrov. Lepa plača za nekoga, ki je zaposlen v stranki.