Slovenija
24 ogledov

Jeseniški porodnišnici priporočila

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Strokovnih napak ob smrti novorojenčkov niso ugotovili.

Komisije strokovnjakov, sestavljene za razjasnitev nedavnih zapletov na porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Jesenice, so ugotovile, da so ekipe zdravstvenega osebja med vodenjem nosečnosti in porodov delovale skrbno in v skladu z veljavno klinično prakso. Bolnišnici pa so priporočile razvoj in oblikovanje določenih kliničnih poti v porodništvu. Kot dodajajo v bolnišnici, so o opozorilnih nevarnih dogodkih temeljito razpravljali, jih analizirali in poiskali najboljše poti, da bi jih v bodoče pravočasno zaznali in preprečili.

Štiri smrti pred, med in po porodu

V poletnih mesecih so se v jeseniški bolnišnici zgodili štirje nevarni opozorilni dogodki s področja porodništva. Kot so naknadno pojasnili v bolnišnici, je prišlo do dveh smrti ploda v maternici pred prihodom v porodnišnico, en otrok je umrl med porodom, en novorojenček pa je umrl pet dni po premestitvi v ljubljanski klinični center.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.