Slovenija
16 ogledov

Joc oktobra po dovoljenje

stadion bežigrad Nik Rovan
Plečnikov stadion. Arso naj bi še ta mesec odločil o okoljevarstvenem soglasju.

“Oktobra bo na upravno enoto Bežigrad lahko vložena vloga za pridobitev gradbenih dovoljenj,” glede prenove bežigrajskega stadiona napoveduje Marko Kolenc, načelnik oddelka za šport Mestne občine Ljubljana (MOL).

Tako je zapisal v gradivu za sejo mestnega sveta 26. septembra, na kateri bodo mestni svetniki verjetno potrdili, da se še za eno leto podaljša pogodba družbe Bežigrajski športni park, ki jo je MOL leta 2007 ustanovila z družbo Joca Pečečnika GSA in Olimpijskim komitejem Slovenije z namenom prenoviti Plečnikov stadion. Pogodbo je treba podaljšati zato, ker je v njej zapisano, da družba ne bo več delovala, če se do 3. oktobra 2011 zaradi nepridobljenega gradbenega dovoljenja prenova ne bo začela.

Pritožba fondovcev

Pečečnik mora, preden lahko zaprosi za gradbeno dovoljenje, dobiti okoljevarstveno soglasje Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso). V petek se bo iztekel rok za pripombe na poročilo o vplivih na okolje, nato pa lahko Arso soglasje izda. A Peter Rondaij, član koordinacijskega odbora stanovalcev Fondovih blokov ob bežigrajskem stadionu, je že poleti napovedal, da se bodo na okoljevarstveno soglasje pritožili kot stranski udeleženci v postopku. Vztrajajo namreč, da zelenica ob stadionu pripada blokom in projekt prenove stadiona vanjo ne bi smel poseči. Pečečnik je na to odgovoril, “da imajo kot vsi državljani možnost izkoristiti vsa pravna sredstva”, a hkrati dodal, da bi to pomenilo zamudo pri gradnji in neprecenljivo gospodarsko škodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.